Dat noem ik nog eens een stadion!

De San Francisco 49ers (American Football) hebben een nieuw stadion gebouwd in…..Santa Clara, ruim 65 kilomer ten zuiden van……San Francisco. Only in America! Maar wat een juweel:

clip_image001

Even wat cijfers: de bouwkosten bedroegen ruim 950 miljoen Euros en op een normale competitiedag zullen er zo’n 2.900 werknemers, al dan niet part-time, werkzaam zijn. Wenst U te plassen of anderszins, er zijn 1.135 toiletten ter beschikking en voor onnodig lopen hoeft ook niet gevreesd te worden gezien de 38 roltrappen. 1.500 geinstalleerde wifi verbindingen zorgen er voor dat de stadiongasten te allen tijde verbonden zijn met de buitenwereld. Maar het groene en besparende element is ook volop aanwezig omdat de geinstalleerde zonnepanelen maar liefst 515.000 kilowatt per jaar produceren en de toiletten 40% waterbesparend zijn wegens nieuwe lage druk technieken. En wijnliefhebbers, vrees niet, er zijn 15 soorten Californische wijn in de aanbieding. Ah, U wilt seizoenskaarten kopen! Allereerst dient er een licentie aangeschaft te worden (voor het leven) die varieert van circa 1.300 Euros tot 52.000 Euros. Daarna gaat een seizoenskaart, goed voor 10 wedstrijden (acht competitie- en twee oefenwedstrijden) minimaal 550 Euros kosten, oplopend tot 2.500. Dus dat valt mee, toch, en U wenst seizoenskaarten te kopen. Pech, helemaal uitverkocht! Parkeren kan nog wel, voor 30 Euros en een kilometertje of wat lopen bent U helemaal het mannetje/vrouwtje! In de tussentijd bezocht jongste zoon Ivar in Rotterdam Het Kasteel, het stadion van de club die sinds de vijftiger jaren in mijn hart verankerd zit.

clip_image003

Als soevenir bracht hij voor mij het Sparta shirt mee waarmee het 125 jarig bestaan geeerd werd, zodat ik ook het Sparta ‘125-jaar’ boek in vol ornaat kon lezen!

clip_image004

Valt nog niet eens mee om een goede ‘selfie’ te maken! En nu de nieuwe competitie weer is begonnen de hoop dat “WIJ” terugkeren naar de eredivisie. Toen de eerste overwinning (tegen FC Den Bosch) een feit was, hebben Tinley en ik hem vrolijk gewekt en natuurlijk ‘piekte’ een stuk van zijn Sparta laken tussen de dekens door.

clip_image005

En gisteren door het dolle heen na de 3-1 overwinning bij Achilles ’29; we staan gedeeld bovenaan! Vandaag met Asje naar een bruiloft in Yosemite Park; heerlijk relaxed en genoeg ‘Jack’ bij ons om eventuele kou in een tent tegen te gaan! Zoon Rick meldde dat ‘Father & Friend’ een betere afsluiting geweest zou zijn voor mijn blog van vorige week, en gelijk had hij! Bij deze!

4:11Watch Later

Alain Clark – Father & Friend (Official Video)