Aardbeving in Napa & Nederlandse verslaggeving

In all eerlijkheid dient gezegd te worden dat, letterlijk slapend op onze rots, wij ons van niets bewust waren tot dat zoonlief Rick ons wakker belde uit Nederland. “Alles wel?” klonk het bezorgd door de telefoon. Na een wijntrip met een zestal bedrijven de vrijdag daarvoor, plus een niet al te droge zaterdagavond, bracht ik een schorrig “waar heb je het over?” er uit. Ah……. Haastig me in mijn short gehesen, het lokale nieuws tot me genomen en vervolgens de krant van ‘Wakker Nederland’ ingetoetst.

clip_image002

Sorry…..Sacramento? Dat ligt dus 82 kilometer ten noorden van Napa! Hoe….oh….nu zie ik het, over Napa lag de rode waas van het rampgebied, dus dat was niet leesbaar. Dan maar een plaats die we wel kunnen lezen. Maar….het staat er in KOEIEN letters op; het epicenter van de aardbeving ligt 82 km west-zuid-west VANAF Sacramento. Nog erger maakte ‘Nu.NL’ het met een kop die sprak van tientallen gewonden in San Francisco. Ongelofelijk toch, berichtgeving dat er totaal ongecontroleerd uitgaat. Overigens heeft Moeder Natuur het nog goed met ons voor, allereerst omdat deze beving ‘s nachts plaats vond en uiteindelijk omdat er ‘slechts’ 172 gewonden vielen, waarvan, op z’n Amerikaans, ‘169 wounded walking’. Via deze Luim de allerhartelijkste dankbetuiging onzerzijds voor alle gelukwensen die wij mochten ontvangen voor onze 27e huwelijksdag. Na plaatsing van onderstaande foto, die net genomen werd voor de foto die ik geplaatst had op facebook, die Astrid overigens wat minder vond, twee van de geinigste commentaren.

clip_image003

clip_image004

Ward van Beek commented on your photo.

Ward wrote: "Gefeliciteerd! En Peter, er zijn er maar weinig die nog steeds elegant kunnen wegkomen met hetzelfde kapsel als 27 jaar geleden :-)"

clip_image005David Hicks, Trial & Business Lawyer

August 28, 2014 3:26 PM

Loved the wedding picture. For a tough cookie who brooks no nonsense, your wife has the tiniest feet–and really looks a princess.

Zo, en naast de prinses loop zeker een kikker! Soms zie je een cartoon die je ongelofelijk doet denken aan alle vijf knapen die ik mijn zonen mag noemen. ‘Zits’ is een wekelijkse cartoon en afgelopen zondag was er weer zo’n ‘Bingo’ moment:

clip_image007

Geweldig toch! En deze week begon Ivar aan z’n eerste jaar college, hetgeen ook betekende dat alle USA boys van dezelfde High School (Northgate High) afgestudeerd waren. En op z’n ‘Astrid’s’ hangen nu al hun graduation foto’s naast hun geboorte spulletjes.

clip_image009

“Ja m’n schat we worden ouder……”

Volgende week begint m’n eerste project in (fill in the blancs)…………………

CARLOS SANTANA [ THEY ALL WENT TO MEXICO ] AUDIO TRACK.
  •