“Do’s and Don’ts” en Tarik Z.

Een van de twee ‘voordrachten voor een heer’ die ik momenteel op bestelling declameer komt er dus op neer wat je beter wel en niet kan doen in de V.S. En ik onderschrijf dat met lichtbeelden omdat mijn verhaal dan een vloeiend geheel wordt onder het motto ‘Every picture tells a story’. Bijvoorbeeld praat nooit in het eerste commercieele gesprek over politiek of geloof:

clip_image002

En ik moest natuurlijk aan mijn plaatje ‘Don’t be funny with cops’ denken toen ik al die beelden zag rondom dat gedoe met Tarik Z. Even op een zijspoor; klaarblijkelijk vonden alle terreurgroepen een en ander zo knullig dat niemand de verantwoordelijkheid heeft opgeeist. In alle eerlijkheid, Tarik Z. had hoogstwaarschijnlijk zijn avontuur in de V.S. niet overleefd. A) omdat zijn neppistool geen oranje punt had op de loop, hetgeen betekent dat het hier om een speelgoedvuurwapen gaat en B) omdat niet de reguliere agenten zouden zijn opgetrommeld. Een SWAT (Special Wapens And Tactics) team zou buiten met een megafoon ‘onderhandeld’ hebben met Tarik Z. en binnen de kortst mogelijke tijd al naar binnen stormend arme Tarik Z. met kogels doorzeefd hebben.

clip_image003

Moek ik er bij zeggen dat je met een naam als Tarik niet snel bij een gijzeling de lachers op je hand krijgt. Profilering? Jazeker, maar helaas is dit momenteel wel aan de orde van de dag. Oh ja, vergeet ik nog bijna een optreden van de reguliere politie in beeld te brengen, zonder al te grafisch te zijn (mocht je dat willen zien, Google dan ‘Images police brutality’):

clip_image005

Heb ik ooit problemen met de politie gehad? Nimmer! Maar, laten we wel wezen, je praat dan wel over een modelburger! Sterker nog, jaren geleden werden Astrid en ik (vooral ik, Astrid sliep en ik zat aan het stuur) aangehouden in Los Angeles omdat ik argeloos een zeer brede straat inreed. Wat is daar fout aan, hoor ik u mompelen. Awel, het bleek een weliswaar brede straat te zijn, doch tevens eenrichtingsverkeer! L.A. cops staan niet bekend als de zachtaardigste, maar nadat ik op charmante wijze had uitgelegd dat wij voor een festiviteit in L.A. waren en er absoluut geen verkeer was in die brede straat en nogmaals een “Mea Culpa”, maxima zelfs, stotterde, zei die cop; “welcome in L.A. Sir, don’t let it happen again”. In wezen een $300+ tegoedbon, traffic school nog niet eens meegerekend. Ben ik als luchthartige woordkliederaar toch weer met een serieus onderwerp begonnen! Snel terug naar het reguliere ‘Luim’ leesvoer. Bo-Peter is inmiddels ingeburgerd bij de Universiteit van Leiden en zijn woonplaats Den Haag. Bo-Peter blogt regelmatig op www.blaanen.com Ja, u heeft met een nest schrijvers te maken, de grootste onder ons, de jongste telg Rob, maakte afgelopen week bekend dat het bezoekersaantal van zijn site www.roblaanen.nl de honderd-duizend overschreden had. Voorwaar een mijlpaal! Trots op dat joch!

clip_image006

Dames opgelet, Ivar heeft een nieuw vriendinnetje, Reilly geheten. Helaas mocht ik nog geen foto plaatsen, maar het dient gezegd, deze Benjamin van onze kinderen heeft een goede smaak! Het werd ook weer wat stiller in huis nadat oudste zoon Rick, hier voor belangrijke Polycom zaken, weer terug reisde naar ons koele kikkerland. Over Polycom mag ik niks zeggen, wel over zijn ‘pool billiard’ talent. Zie onderstaande foto waar hij Ivar bekampt:

clip_image008

Duidelijke lichaamstaal, en ondanks zijn technisch niet onaardige spel werd hij na het mini toernooi uitgeroepen tot King Scratch, oftewel hij heeft het meest de ‘8’ bal (zwart rechts boven) in een van de gaten gedeponeerd terwijl hij nog een (of meerdere) bal te spelen had. Dat leidt tot automatisch verlies. Waar ik me overigens zeer op verheug is de Superbowl die morgen gespeeld wordt en waar de Seattle Seahawks de New England Patriots bevechten om de hoogste Football eer. www.nfl.com Zoals elk jaar bij voormalige buurman Brian, met sigaren (in de tuin natuurlijk, maar bij een graadje of 21 is dat geen straf), veel eten en drank en, oh ja, football. En geweldig half time entertainment, dit jaar met Kate Perry:

clip_image009

Het oog mag ook wat na al die geweldadige tackles op het veld! En de reklames, veelal geweldig gemaakt met eveneens geweldige budgetten, maar dat mag dan ook wel wanneer je voor 30 seconden $4,5 miljoen neerlegt. Onderstaand een compilatie:

Compilatie

Veel beroemdheden zullen waarschijnlijk in NL niet herkend worden, maar ik heb er een thuis; Kaj! Vanavond gaat hij zijn dienst in als Paramedic in het niet ongevaarlijke Richmond, van 20.00 uur tot 8 uur zondagmorgen. Dan tukkie doen en daarna naar de superbowl kijken. Verdiend, da’s zeker!

clip_image010