Hoe snel krijg je gelijk, en hoe jammerlijk!

Een vriend van ons meldde het volgende op facebook:

September 25 at 11:51am

Gisteravond ben ik naar Crosby Stills Nash geweest, geweldig concert. In de biografie van David Crosby staat dat hij een groot voorstander is van het feit dat wapenbezit moet zijn toegestaan. Zijn argument (kort samengevat) is dat er nooit een dictator kan komen als iedereen een wapen heeft en dat het de machthebbers dwingt tot een eerlijk bewind, en dat een dictatuur niet mogelijk is. Zo had ik er in ieder geval nog nooit naar gekeken.

Soms komt er zo’n uiting waarop je moet reageren. David Crosby was een van m’n grote helden in the Crosby, Stills, Nash & Young tijd (“Our House”). In ieder geval komt hij “Ons Huis” niet in. Onderstaand mijn reaktie, in ieder geval van iemand die al een jaar of 17 leest over wapengeweld in steden als Oakland en Richmond:

Peter Laanen: Wat een bullshitter! Daarom vallen in Amerika zelf de meeste doden door wapens zonder "dictatuur". Hoewel…..

En dan gebeurt dit:

Ten killed in shooting at Ore. community college

Tracy Loew, (Salem, Ore.) Statesman Journal and Doug Stanglin, USA TODAY 1:05 p.m. EDT October 2, 2015

clip_image001

A woman is comforted as friends and family wait for students at the local fairgrounds after a shooting at Umpqua Community College in Roseburg, Ore., on Thursday, Oct. 1, 2015.

(Photo: Ryan Kang, AP)

President Obama: “het wordt zoiets als een routine, dat ik hier sta en dit mededeel, een routine waar niets aan gedaan wordt”. Wat zich hier afspeelde is voor mij als de titel van de LP van Crosby, Stills, Nash & Young: “Déjà vu”. Dit land heeft nog zoveel te leren, en met politici die practisch op elk gebied lijnrecht tegenover elkaar staan, of het nu goed is voor de V.S. of niet, gaat het nog een lange weg worden. Even terug naar eigen land met een bericht van Telegraaf Nieuws TV:

Nieuws De telegraaf van 30 september 2015

Oppassen voor ‘killer’ bijen!

San Francisco wordt geteisterd door de geafrikaniseerde honingbij, in het Engels de ‘killer bee’ genoemd. De beestjes reageren extreem agressief als ze zich bedreigd voelen.

Afgelopen week ben ik twee maal in San Francisco geweest, m’n bovenlichaam ontbloot en volledig ingesmeerd met honing; geen killerbee in de wijde omgeving. Geteisterd…….laat me niet lachen!

De getoonde beelden hadden dan ook niets met San Francisco te maken, waarschijnlijk van het platteland met keurige bijenkorven. Er was wel berichtgeving over in de lokale pers:

Researchers confirm presence of killer bees in Bay Area

LAFAYETTE, Calif., Sept. 30 (UPI) — Researchers at the University of California, San Diego, have for the first time confirmed the presence of killer bees in the Bay Area.

The bees were found and collected in Reliez Valley, a suburb of Lafayette, California. Previously, Africanized bees had only been found as far north as the Central Valley’s Mariposa County.

Scientists say the discovery isn’t reason to panic. "They should be no more concerned than they are for rattlesnakes or mountain lions or things that can harm you if they attack but rarely do," Joshua Kohn, a biology professor at UC San Diego, told the San Jose Mercury News.

Overigens is Lafayette bij ons om de hoek en wanneer je ook niet in paniek raakt door ratelslangen of bergleeuwen, dan laat zo’n killerbee je koud! Laten we maar even luchtig afsluiten. In de vorige Luim mocht ik melden dat mijn gade onze draaiende kerstboom luchtigjes verkocht terwijl de mussen dood van het dak vielen. Kort daarna moest ik constateren dat ze depressief aan de computer zat omdat ze Next Door, de buurt website, niet meer in kon om weer wat verkochte spulletjes af te melden en nieuwe aan te melden. Veel gesputter, moet ik zeggen. Blijkt uiteindelijk dat ze verbannen was van de website omdat ze te veel verkocht. Een van die truttige medebewoners van ons welgestelde dorp had daar bezwaar tegen gemaakt. Wapens moeten vrij verhandelbaar zijn, maar hebbedingetjes zijn ordinair en vormen ook geen onderdeel van de amendments van de “Founding Fathers” van dit land. Gaan we er toch lekker mee afsluiten; Crosby, Stills, Nash & Young–Our House–With Chords

clip_image002

Comments are closed.