Singh? MP Rutte overtuigt Gov. Brown. Gratie!

De vrolijke versie. Gaan we meemaken dat Mark Rutte morgen, nadat hij bij Gov. Jerry Brown vandaan komt, regelrecht naar CMF Vacaville gaat om Jaitsen Singh op te halen. Komt mooi uit want Vacaville is halverwege Sacramento en San Francisco.

clip_image001


Zie je onze Minister-President al staan voor de gevangenispoort, met z’n roltong, al zingend “Singh comes home” ?!

clip_image002

Het zal in ieder geval de omgeving van dit trieste gevangenis-ziekenhuis opleuken! Ik heb in mijn vorige Luimen al omschreven hoe het aanvoelt om daar aan te komen, en daarna naar binnen te gaan.

clip_image004

Als senior adviseur heb ik een drietal tips voor Mark.

Tip 1: Jerry Brown kan heel geestig zijn; laat hem dan ook de leukste zijn!

clip_image006

En, het was ook echt leuk, ik schater niet zo maar.

Tip 2: zet hem naast een aantrekkelijke vrouw, er is vast wel iemand in de posse die daar aan voldoet:

clip_image008

Hij is wat onwennig in het begin, maar smelt gauw!

Tip 3: praat NOOIT over zijn relatie met Linda Ronstadt!

clip_image009

In een andere omgeving, toen ik hem eens introduceerde, maakte ik de faux pas om te melden dat ik indertijd best jaloers op hem was. Twee verschillende werelden, maar ze steunde hem enorm toen hij een gooi maakte naar het Presidentschap. Het predikaat Governor Moonbeam hielp hem indertijd niet over de streep. Even serieus nu! Mark, je moet nu echt je stinkende best doen om alle fouten goed te maken die de overheid de afgelopen 30 jaar gemaakt heeft. Ik heb gisteren nog even het Singh dossier doorgelezen om niet al te vrolijk en te optimistisch te zijn, maar het is soms bij de wilde konijnen af. En dan de kilheid van sommige van die ambtenaren die ons vaderland dienen, veelal een tweetal regels om maar van dat gezeur af te zijn. Of gewoonweg keihard ontkennen dat ze bepaalde toezeggingen gedaan hebben. Okay Mark, onze voormalige CG Hugo von Meijenfeldt heeft je genoeg ammunitie meegegeven om Brown te overtuigen, en dat kan je! Tijdens het debat over de Teevendeal was je op je paasbest (en deemoedig) en trad derhalve ook niet af. Bravo! Nu Singh vrij krijgen, Cisco, Tesla en facebook, die je o.a. gaat bezoeken, hebben hun hoofdkwartier al in Nederland, dus dat is meer een geval van toerisme. En daarom ben ik er van overtuigd dat jij en Jaitsen Singh op de maten van dit liedje swingend “Vacaville” verlaten (wel even op de tekst van ‘Louis Prima’ klikken):

Louis Prima – Sing,Sing,Sing (With a Swing

Is dat nou te veel gevraagd om een man te helpen die 32 jaar onschuldig vast zit? Go Mark, go like the wind. Be the wind!