Wat denken ze nou in “Den Haag”?

Dat ik er mee stop?! Nou dacht ik gisteren, ik schrijf nog niets, wie weet komt er op het allerlaatste moment weer een bericht van het consulaat, net als vorige week vrijdag:

From: SFN-CA <SFN-CA@minbuza.nl>
Date: 2016-02-19 15:05 GMT-08:00
Subject: RE: Jaitsen Singh
To: Peter Laanen <peter@laanen-thebrand.com>

Beste Peter,

Hierbij bevestig ik de goede ontvangst van onderstaand email bericht. We zijn zoals gebruikelijk met de zaak bezig, en je zult zo spoedig mogelijk van ons horen.

Met vriendelijke groet,

Marco van Vemden

Senior Consular Officer

………………………………………………………………

Consulate General of the Netherlands

From: Peter Laanen [mailto:peter@laanen-thebrand.com]
Sent: dinsdag 16 februari 2016 14:47
To: Vemden, Marco-van; DVC-CA@minbuza.nl
Cc: Jones, Renee; Rachel Imamkhan
Subject: Jaitsen Singh

Ik quote: “We zijn zoals gebruikelijk met de zaak bezig, en je zult zo spoedig mogelijk van ons horen.” Waarschijnlijk zoals gebruikelijk weer niets gedaan en “zo spoedig mogelijk” betekent bij de overheid “pappen en nathouden”. Je begrijpt het, na mijn inleiding, wat ik ontving: NIETS! Nu ik de republikeinse debatten zo op de TV gadesla, hoef ik me niet meer te schamen om te zeggen en schrijven hoe ik over die lieden denk; Minister, Consul , Consulair, het interesseert ze allemaal geen mallemoer, wat een baggerzooi! Ruim een maand geleden plaatste ik deze cartoon van MP Rutte omdat ik op m’n klompen aanvoelde dat het allemaal grootspraat was van de loodsvisjes rondom Rutte, dat hij de zaak Singh met Gov. Brown zou bespreken:

clip_image001

Eigenlijk is deze beter:

clip_image003

Wat een ei zeg! Gisterenmiddag (de mijne) hoorde ik hem op Radio 1 vreselijk lachen over die zaak met De Groene Draeck, waarbij bleek dat hij de tweede kamer structureel verkeerd informeerde over de onderhoudskosten. STRUCTUREEL! Daar hoort de soundbite van Jacobse en van Es bij; “mag ik even overgeven”. Visueel krijg ik ook die indruk van hem:

clip_image004

Zie je het voor je, links Rutte en rechts Wilders die na de fusie namens de VVD/PVV hun partij programma presenteren. Overigens luisterde ik op Radio 1 naar “Langs de Lijn” wedstrijdflarden en kwam Rutte ongevraagd voorbij. Zet nu al die maanden eens achterelkaar, wat hebben die Haagsche heren en dames behalve ‘lip service’voor Singh gespresteerd? NIETS! Ik ga nu maar verder met het reguliere “Luim” programma voordat ik er uitgooi hoe ik werkelijk over die lui denk, waarbij het voorafgaande bestempeld kan worden als “waterverf”. Morgen bezoeken Astrid en ik Singh en kunnen hem vertellen dat Koning Willem Alexander, Minister van BZ Bert Koenders, Secretaris Generaal BZ Renee Jones-Bos, ex CG Hugo von Meijenfeldt en Senior Consulair Officer Marco van Vemden als EEN man achter hem staan. EEN man die weliswaar niets doet, maar toch! Wat kan je immers gedaan hebben wanneer je mijn simpele vragen van ELF dagen geleden niet binnen een dag of wat kan beantwoorden. Snel nu over naar echt goud, dat van Elvis:

clip_image005

En zo nog een halletje of wat. Wat die man in een periode van 42 jaar gepresteerd heeft grenst aan het onwaarschijnlijke, je zou haast begrip krijgen voor het feit dat hij drugs nodig had om dit alles te presteren, inclusief 31 films, in die korte periode van zijn leven. We waren echt onder de indruk. Onderstaande foto van een levensgroot schilderij van de ‘King of Rock’ geeft goed weer hoe hij geportretteerd wordt in Graceland:

clip_image006

Heel Graceland is een tempel opgedragen aan Sint Elvis, en natuurlijk geen snipper info over z’n laatste optredens in Las Vegas waar hij uitgedijd was tot ballonformaat:

clip_image007

Echter, na de intensieve Graceland toer en ook na kennis te hebben genomen van het indrukwekkende aantal goede doelen dat Elvis ondersteunde, blijven we zo aan hem denken:

clip_image009

Zoet? Jazeker, af en toe voelt het goed aan om een beetje te dagdromen. Moet wel zeggen dat Memphis er uitziet en aanvoelt als een afgeleefd mens, met ongelofelijk veel plekken waar de armoede zich pijnlijk voor je ogen afspeelt. Onze zingende gids (toppie) vertelde en zong voornamelijk over de historie van Memphis, met name Elvis, Johnnie Cash, Jerry Lee Lewis, BB King en Martin Luther King.

clip_image011

Ondanks dat we er vele minuten in rondreden geen woord over de sloppenwijken van Memphis:

clip_image013

Waarschijnlijk wilde ook hij het laatste roze “Elvis” gevoel in ons houden, hetgeen me brengt bij het slotakkoord van deze Luim; Astrid die iedereen die genoemd is in deze Luim uitnodigt voor een kopje koffie in de woonkamer van Elvis om daar te bespreken hoe we Singh nu eens echt gaan ondersteunen. Een sprookje? Wellicht, maar we moeten blijven geloven!

clip_image015