De eerste uit Nederland en gelukkig regent het!

Ja, na al die prachtige dagen die we net achter de rug hebben snakte ik naar een beetje regen. Immers, ik had nog steeds niets niets te klagen en daar zijn wij Nederlanders goed in. Je ziet, ik pas me naadloos aan. Vanmorgen wilde ik fris en fruitig aan deze Luim beginnen maar de komst van onze geweldig buren Yvette en Leendert gooide roet in het eten. Nou ja, alcohol eigenlijk.

clip_image002

Maar toen bedacht ik met m’n suffe kop dat normaal gesproken de Luim pas 9 uur later in Nederland gelezen wordt en dat het in Californie nog zaterdag moet worden. En dat geeft de burger moed! Zullen we een rondje update “watervilla” doen? Dankzij Astrid’s inspanningen lijkt het of we hier al jaren wonen! Volgt U mij maar:

clip_image003

De woonkamer: nou ja zeg, daar zie je jezelf toch al zitten tijdens een lekker potje voetbal! Of honkbal. Afgelopen donderdag werd tijdens de KNBSB persconferentie in Hoofddorp (prachtig honkbalstadion bij de Pioneers) bekend gemaakt dat Ziggo een groot deel van het EK honkbal in september gaat uitzenden.

clip_image005

De keuken: je ziet alleen aan de tafel al dat hier veel tijd doorgebracht gaat worden en dat de bierpul gerust met kracht en overtuiging neergezet kan worden.

clip_image007

Het kantoor: eigenlijk al operationeel de nadag dat Ziggo ons totaalpakket, inclusief internet, geinstalleerd had. Ra, ra, wat staat er op het beeldscherm?

clip_image009

De buitenvergaderplaats: belangrijk voor bijeenkomsten die frisse lucht behoeven. Wordt geleverd met waakhond.

clip_image011

De zuipschuit: belangrijk vaartuig voor de jongere Laanens, voor hen een van de belangrijkste argumenten om EG13 (adres op de Mijnden) aan te kopen.

clip_image013

California Dreaming: ons lieftallige sloepje waar we met een zestal gelijkgestemden al dagdromend de Loosdrechtse Plassen aandoen.

clip_image015

De slaapkamer: romantisch door Astrid ingericht en ik mocht aan mijn kant lieve stripfiguren aan de wand kiezen.

clip_image017

De prinsessen wasruimte: zelfs daar is iets van gemaakt door haar dat je denkt “is er al genoeg was om lekker een wasje te draaien?”. Nou, dat geeft toch een goede impressie, toch?! SINGH: jullie dachten toch niet dat hier sprake was van ‘uit het oog, uit het hart’? 8 mei, de week voor ik vertrok, heb ik Jaitsen Singh bezocht in Vacaville en bezworen dat de strijd in Nederland om zijn vrijstelling te bewerkstelligen intensief doorgaat. Uiteraard was het zeer teleurstellend om te moeten constateren dat dit jaar nog absoluut geen bezoeker van het consulaat zich gemeld had. Nu er geen aandacht van de pers is zeker niet meer interessant! Met alle stukken die ik vorig jaar van de consulaire medewerker van het consulaat heb gekregen, plus aanvullende informatie van de afgelopen maanden, is het voor mij, en dat was het al, zonneklaar bewezen dat Jaitsen Singh 32 jaar onschuldig vast zit. Maar ook dat de verantwoordelijke mensen in Los Angeles, en nu San Francisco, veel meer voor hem hadden kunnen doen, en hem waarschijnlijk ook vrij hadden kunnen krijgen. Zoals gesteld in mijn eerdere Luimen; een stoere mededeling, in dit geval van Minister Koenders, dat hij het gratieverzoek t.g.v. Singh steunt heeft totaal geen betekenis wanneer het niet onder de direkte aandacht van Gov. Jerry Brown komt. Koenders denkt zeker dat Brown in Californie De Telegraaf leest! Kijk eens goed naar onderstaande foto, genomen op 8 mei in Vacaville’s gevangenis. Je ziet dat het voor zoon Suren en mij eenvoudig is om een glimlach te produceren, bij Jaitsen gaat dat niet meer. 32 jaar van teleurstelling na teleurstelling hebben van hem een verbitterd man gemaakt. Echter, zijn strijdlust heeft er niet onder geleden.

clip_image019

Het enige waar we hem echt mee kunnen helpen om zijn zaak te heropenen is geld! Steun dus de organisatie die vierkant achter hem staat als volgt: PrisonLaw’s crowdfunding rekening is NL 63 ABNA 0454 9548 40. Graag Donatie Singh vermelden. Geef mensen, laat de mens Singh nog een aantal jaren van zijn vrijheid genieten! Hier in Loosdrecht besef ik wederom hoe bevoorrecht ik ben.