Familie, game gala en de ombudsman

Zondag vierde jongste broer Rob z’n verjaardag en voor het eerst sinds mensenheugenis waren alle broers op dezelfde verjaardag aanwezig (lag aan mij). Eindelijk weer eens tijd voor een broertjesfoto:

clip_image002

V.l.n.r.: Aad, Rob, Hans (“ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”) en uw notalist. Komend van:

clip_image004

V.l.n.r.: Pa, ik, Ma, daarvoor Rob, Hans en Aad. Nou, natuurlijk waren er hier en daar wat hobbels op de weg, maar met een gemiddelde leeftijd van 70,5 jaar mogen we niet mopperen. Overigens zit ik er onder, kejje nagaan welke twee de leeftijd omhoog krikken. En zo begon een nieuwe familievete. Geintje! Dinsdag mocht ik als redelijk vers bestuurslid getuige zijn van de Game Gala Awards, zeg maar de Oscars voor de beste games, creatie, muziek, etc. De Owls werden uitgereikt in eenzelfde soort setting met goede presentatie en donderend tromgeroffel (confetti) alvorens de winnaar(s) op het scherm verscheen. Mooi man! Hier alle dolgelukkige winnaars op toneel:

clip_image006

Soms mag je meegenieten van een Winnaar die je al sinds jaar en dag kent:

clip_image008

Little Chicken oprichter Michiel Sala met de twee door zijn team gewonnen ‘Owls’. Links van hem Monique van Reijen, en nu komt een hele mond vol: Research Coordinator at the Lectorate Play and Civic Media, part of the Faculty of Digital Media and Creative Industry’s CREATE-IT knowledge centre. Bij de Hogeschool van Amsterdam, dat wel! Die uil rechts, met dat naambordje waar ze hem moeten brengen wanneer hij verdwaalt, werd er nog eens aan herinnerd dat hij nu te maken heeft met de zoon van de man, Luc Sala, met wie hij in z’n computertijd van doen had. Eeuwige jeugd of bejaardenterreur? Het laatste heeft wel wat, dat weten ze nu ook bij BuZa! Overigens, en daar ben ik blij om, ik mag de zaak Singh persoonlijk komen toelichten bij de Nationale Ombudsman. Toch weer een stapje verder. Morgen vertrek ik naar San Francisco, alwaar ik een tweetal delegaties ondersteun, om een soort after service te geven, alsmede een presentatie over Silicon Valley. Never a dull moment, maar ook het sein dat volgende week zaterdag de Luim niet zal verschijnen. Dat weekend breng ik, evenals de meeste weekdagen, door bij zoon Kaj (partay!!!). Tevens het jaarlijkse kerst pool kampioenschap met Fred van Buiten. Hij meent door het te vervroegen een kans te hebben! Ondanks dat ik veel om hem geef, wacht hem weer een teleurstelling.

clip_image010

The battle of Alamo 2015. Ondanks het hulpmateriaal geen overwinning. Tot slot: kersverse moeders, wanhoop niet, Astrid blijft op haar post om jullie en de jonkies te verwennen. Ah, ik hou van happy endings!