Buren, ijzige omstandigheden en “Heil Trump”

Allereerst mijn excuses voor deze verlate Luim. De maandelijkse uitstap naar zoon Rick’s “Beinse Zot” liep qua tijd toch enigszins uit de hand. Nadat we uitgedronken en uitgezongen waren was het tot mijn schrik plotsklaps half vier ‘s ochtends. Korte nacht dus. Maar dat niet alleen, mijn eerste nachtvorst in Nederland sinds lange tijden bezorgde me ook nog een krachtige krabinspanning om de voorruit schoner te maken dan een piepgaatje. M’n gedachten keerden terug naar de enige keer dat we in Californie sneeuw in onze tuin vierden: 9 december 2009:

clip_image001

clip_image002

Ja, echt vieren! Ivar had dit nog nooit meegemaakt en was er als de kippen bij om een flinke sneeuwbal te produceren. Helaas, ‘s avonds was alles weer gesmolten. Maar toch! Gisterenavond maakte een iets oudere lvar samen met zijn Italiaanse vriendin Natalia een heerlijk gevarieerde schotel met hapjes klaar. Dat is toch scoren als tijdelijk alleenstaande ouder. Immers, ons bestaan dat ons via Duitsland en Belgie naar Californie voerde, heeft er toe geleid dat onze kinderen ook her en der verspreid wonen. Dit keer was Astrid aan de beurt om Kaj’s graduation als firefighter bij te wonen. En natuurlijk om oude vrienden en buren in Californie te bezoeken:

clip_image004

V.l.n.r. Kaj, vriendin Michelle, Yee-Ju (oude collega), m’n duifje en Danny (oude collega, nu echtgenoot van Yee-Ju die hij bij ‘ons’ Ex’pression College leerde kennen). Gecompliceerd? Ga maar een paar honderd Luimen terug, dan kom je er vanzelf achter. Over buren gesproken; bof ik daar even mee! Twee buurvrouwen laten regelmatig Tinley uit, naaste buurvrouw Yvette maakt altijd voedsel voor twee gezinnen, dus daar snoep ik ook van mee. En naar aanleiding van mijn zielige facebook boodschap dat ik “heel alleen Thanksgiving zat te vieren”, klopte naaste buurman Paul aan met de mededeling dat ze wat buitenlandse vrienden over hadden en dat ik welkom was bij hun traditionele kalkoen diner. Vandaag Sparta tegen Roda JC bezoeken en daarna met broer Rob naar een optreden van de Amazing Stroopwafels. Ojee, zo lang kan Tinley niet alleen blijven. Goede buren Chris en Marianne vangen haar vandaag op! Geen wonder dat het gezegde “beter een goede buur dan een verre vriend” nog steeds van toepassing is. “Heil Trump”. Walgelijk om te zien dat een groep blanke nationalistische aanhangers van Trump zijn overwinning vieren met de nazi groet en uitspraken over de superioriteit van het blanke ras.

clip_image005

Je kan jezelf afvragen of Trump dit fenomeen versterkt heeft door bij tijd en wijle z’n hand ook in die stand te brengen. Zonder expliciet te zijn, maar toch.

clip_image007

Genoeg Trump, “beter een verre vijand dan……”. Ja, wat dan? Laten we in godesnaam in Nederland ons verstand gebruiken wanneer we stemmen. Singh: tja, nog steeds geen bericht van BuZa cq Minister Koenders. De vier weken zijn bijna voorbij, ik ben benieuwd wat voor antwoorden ik nu weer op m’n bordje krijg. Maar, opgeven staat niet op het programma. Schoonmoeder Riet stuurde me een facebook boodschap met de mededeling dat ik er niet uitzag toen ik Tinley na de Beinse Zotnacht bij haar op kwam halen. Rick verzekerde me met de volgende door hem heimelijk gemaakte foto dat dit echt niet het geval was:

clip_image009

Mensen kunnen zoooo overdrijven! Toch?! Fijne zondag verder.