A & P ‘doen’ wat evenementen. Komt dat zien!

Zo gebeurde het dat Astrid en ik binnen een periode van twee weken drie evenementen bezochten. Ongehoord. Allereerst ‘Chaplin, the musical’ in de RAI.

clip_image001

Dat de hoofdrolspeler vlaams sprak was maar een dingetje, echter het tergend langzaam voortschrijdend plot bracht ons er toe in de pauze weer huiswaarts te keren. Wel mooie decors! Afgelopen woensdag vol goede moed naar een volgepakt Heineken Music Hall waar Astrid via listig inkoopbeleid ons plaatsen op rij 14 had bezorgd. Aangezien alle stoelen op dezelfde hoogte zijn viel dat in de praktijk reuze tegen. Zeker ook omdat we voor ons een tweetal mini reuzen hadden. Maar goed, we verkneukelden ons desondanks op ‘De succesvolste magie-show ooit op Broadway!’

clip_image002

Broadway Sensatie – The Illusionists (1e rang)

De 7 beste illusionisten ter wereld komen naar Nederland. Verdwijntrucs, wapenacts en gedachten lezen, het komt allemaal aan bod bij de waanzinnige show The Illusionists. De succesvolste magie-show ooit op Broadway! Dit móet je zien.

Eh……niet slecht voor de pauze, eigenlijk als verwacht mocht worden van een beetje magiers. Zijn we verwend? Na de pauze komt natuurlijk het beste, dat is logisch. Na een te lange pauze (half uur) gingen we er eens lekker voor zitten. Weer okay, maar niet dat je met samengeknepen billen zat. Het klapstuk, bleek later, was het grote laken waarbij met de handen een schaduwshow opgevoerd wordt, iets dat we 50+ jaar geleden ook al deden door vogels, via het licht van een schemerlamp, op de kamermuur te maken, of een zwaan. Dit dus:

clip_image003

Moment om te gaan, vonden we. Staat daar de speekstalmeester na net 30 minuten op het toneel en vraagt om een ‘big hand’. Beleefd begonnen de mensen te klappen terwijl wij ons een weg baanden naar de parkeergarage. Desillusie dus. Gisteren gingen we naar de opvoering van vijf jongelui in theater de Kikker in Utrecht. Een van die jongelui, Naomi, is een dochter van een vriendin van ons; vandaar. We wisten niet eens waar het over ging!

clip_image005

Eens in de zoveel jaar staat er iemand op, een mens of een groep. Met een paar simpele woorden of een krachtig gebaar verandert een nieuwe beweging de loop van de geschiedenis. Vijf jongeren komen bijeen op een plein, want de wereld moet veranderen. Gevormd door hun eigen ervaringen en geschiedenis verdedigen zij met drift hun idealen. Een persoonlijke, muzikale en humoristische voorstelling, waarin vijf revolutionairen het strijdtoneel betreden, met de bedoeling de vonk over te brengen op hun generatiegenoten en nieuwe idealen te doen ontvlammen. Maar hoe hard ze ook geloven in hun dromen, strijden voor hetzelfde doel blijkt niet zo eenvoudig als het lijkt.

Ruim een uur ademloos naar het intense en gepassioneerde acteren van deze jonge acteurs gekeken. Chapeau! En dat heerlijk op rij 2. Na afloop gezellig wijntje gedronken met alle betrokkenen, waarbij gesproken kon worden van een geslaagde avond. Zo zie je maar hoe het onverwachte je in het hart kan raken. Over in het hart gesproken, maandag over een week komt die griezel van een Trump in de V.S. aan de macht. Neef Rene wist met onderstaande Time uitgave alsnog mijn humeur op het juiste pijl te brengen:

clip_image007

Eigenlijk wil ik aan deze brulboei geen aandacht meer besteden, ook deze week gedroeg hij zich weer te walgelijk voor woorden. Ik doe het niet, ik stop er mee. Minstens voor een week. Vanavond in de kou met kleinzoon Felix en zoon Ivar naar Sparta-FC Utrecht. Ben benieuwd hoe ze de winterstop overleefd hebben. Singh: met langzaam afbrokkelend geduld wacht ik op de datum dat BuZa bij de Nationale Ombudsman dient te verschijnen voor de hoorzitting. En daarna de beste dramatische voorstelling ooit; ‘Het onrecht Singh aangedaan – 33 jaar onschuldig vast’. Starring Denzel Washington. Ik neem jullie allemaal mee naar theater De Kikker om dit te aanschouwen, inclusief popcorn. De droom mag niet verloren gaan!