USA hijst Bulshitter #1 op de troon

Gisteren de hele middag aan de buis gekleefd gezeten om via CNN Trump’s triomftocht op z’n Amerikaans mee te maken. Maar, ook bij tijd en wijle naar BBC World News overgeschakeld om het koele Engelse commentaar tot me te nemen. Partijen waren er van overtuigd dat Trump’s inauguratie toespraak filosofisch zou zijn; de verdeelde natie tot elkaar zou brengen. Niets was minder waar. Tot dat moment had ik me willen beperken tot flauwe grappen als ‘weet Trump nu nog niet dat een stropdas niet over de piemel moet hangen’. Zo’n rode valt helemaal op! Of, toen een van de commentators van CNN zei dat Melania in haar outfit er uit zag als Jackie Kennedy, en er bij opmerkte dat ze natuurlijk wel model in New York was geweest. Klopt, zij het zonder kleren! Die foto’s laat ik maar achterwege. Trump herhaalde zijn speeches van zijn campagne en liet geen spaan heel van de ex presidenten die aanwezig waren. Dat Obama hem zelfs nog een hand kon geven mag dan gracieus genoemd worden, maar…..ach, wellicht keerde hij hem de andere wang toe.

clip_image002

Nu er zoveel geestelijken nodig waren om alle goden te smeken om Trump te ondersteunen, kon dat er ook nog wel bij. Trump’s houding tijdens de toespraken was er ook een van “kunnen die sukkels van een sprekers een beetje opschieten, ik moet praten”. En al die politici die hij voor rotte vis had uitgemaakt, inclusief hun echtgenotes, stonden me daar toch te glimmen. Wat zou Rembrandt daar als opvolger van ‘De Nachtwacht’ een prachtig schilderij van hebben kunnen maken; ‘De Hypocrieten’. En dan die uitspraak ‘voor het volk’ nadat hij die hele struikroversbende van Goldman Sachs in zijn regeringsploeg heeft gehaald! Dezelfde club die hij nagelde in zijn campagne! Waarschijnlijk komt dit portret van Trump in elke school te hangen:

Donald Trump Portraits

“Zo kinderen, dit is de nieuwe President. Enige feiten: hij weigerde om zijn belastingaangifte openbaar te maken, hij staat bekend als aanrander, en tijdens zijn campagne heeft hij –telt ook mee voor de rekenles- maar liefst 54 maal gelogen. We noemen dat nu nepnieuws”. Dat laatste is net zoiets als Holleeder de knuffelcrimineel. Misschien kunnen ze dit portret als een waarschuwing er onder hangen:

clip_image004

Singh: natuurlijk nog niets van BuZa gehoord, of de Nationale Ombudsman. Ik heb maar weer eens een e-mail bij de Ombudsman achtergelaten, al was het alleen maar om hen te laten weten dat het bijna een jaar geleden was dat MP Rutte zijn zaak aan zou kaarten bij Gov. Brown van Californie. “Ach, die Singh zit daar toch lekker warm met die 8 mede gevangenen in een cel”, zullen ze wel denken. 2016 was een naar jaar met al mijn dode helden en 2017 begint al niet veel beter met de komst van Trump en het heengaan van Jan, Jans en de Kinderen.

clip_image005

Hoewel getekend, dat is een echte familie, geen Drumpf (zo heet Trump echt) nepfamilie. En dat geeft de burger weer moed, met dank aan wijlen Jan Kruis. Hij was een goed mens.