Bij deze daag ik BuZa uit!

Vreugdevol is dat de aandacht voor de zaak Singh/BuZa toeneemt. De Luim van vorige week mocht alleen al op LinkedIn de aandacht trekken van meer dan 4.000 mensen. Twitter, facebook en de mensen meegerekend die rechtsreeks de Luim van de website lezen; meer dan 10.000! Vervolgens het interview bij BNR’s Hemmen j.l. dinsdag dat inmiddels meer dan 550 maal aandacht heeft getrokken (op LinkedIn), alsmede 60 keer gedeeld is. Voorwaar een stap voorwaarts in de strijd om Singh naar Nederland te krijgen. Voor hen die het nog niet gehoord en gelezen hebben:

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10318218/als-er-niet-snel-iets-gedaan-wordt-eindigt-hij-in-de-kist

Reactie van BuZa op het verhaal:

Het ministerie laat weten dat Consul Generaal Gerbert Kunst afgelopen donderdag nog op bezoek is geweest. En ze ondersteunen het gratie verzoek. Ze ontkennen dus dat hij 12 jaar niet is bezocht.

Is BuZa klaar voor de uitdaging? Bij deze verzoek ik hen aan te geven wanneer, in welk jaar en door wie Singh bezocht is. Alvast een tip; eerder gegeven anwoorden als ‘het toen vigerende beleid’ tellen niet mee! Dat CG Kunst 9 februari j.l. Singh ging bezoeken was bekend. De vraag daar is of hij alleen kwam of aan het handje liep van consulair medewerker Marco van Vemden. Om even de kilte aan te geven die indertijd bij het Consulaat in Los Angeles heerste het volgende: zoals ik vorige week aangaf vonden er hoorzittingen plaats in 1999 en 2000 inzake het beroep dat Singh aangetekend had, waarbij diens advocaat vroeg om de gegevens van de heer Bosboom vrij te geven die Singh’s zaak in eerste instantie behandeld had. Let wel, dit is een zaak van practisch leven of dood (‘dead man walking’). Zie onder de reactie:

clip_image002

De advocaat kon er niet bij dat men zo een landgenoot liet vallen. Singh’s beroep werd verworpen en ‘God only knows’ of Bosboom’s getuigenis hem vrij had gekregen, maar dit schrijven bewijst wel de totale onwil om Singh ook maar enigszins bij te staan. Even afsluitend voor nu, eerder deze week heb ik een brief naar Gouverneur Brown gestuurd met de “Rutte” alinea ter ondersteuning van Singh’s gratie, alsmede de smeekbrief van diens zoon Surender (BuZa: “nooit van gehoord”). Zie voor de inhoud daarvan mijn Luim van 21 juni 2016; een echte ‘heart breaker’. Overigens kreeg ik een goede tip uit Sacramento om een kopie met een persoonlijke boodschap te sturen naar Brown’s echtgenote, Anne Gust Brown, die nogal wat invoed op de Gouverneur heeft. Gedaan….hoop doet leven. Nu even een pretplaatje voor al onze vrienden in Californie, met de hartelijke groeten van Tinley!

clip_image004

Dit is duidelijk de lichaamstaal van een Californische hond; “hey baas, daar heb ik niet voor opgetekend toen ik naar Nederland kwam”. Waren een paar gezellige ‘Winter wonderland’ dagen. Familiezaken: Astrid is een lang weekend bij zoon Bo-Peter in Bologna, Ivar viert feest in Rotterdam, en Kaj blijft plichtsgetrouw als firefighter in South San Francisco actief. Oh ja, waarom deze Luim al op vrijdag uitkomt. Wel, vanavond is er een whisky (be) proeving in oudste zoon Rick’s uitlaatklep:

clip_image005

Dat houden we dus niet droog, hetgeen een alternatieve feitenluim tot gevolg zou kunnen hebben. Mij niet gezien! De Luim staat voor de waarheid, en niets dan de waarheid!