Een pad dat nog geen Laanen heeft betreden!

Gek he, soms krijg ik van die vreemde gedachtenkronkels wanneer ik een kop schrijf voor m’n Luim. Het deed me plotseling denken aan wat mannen er zoal uitgooien wanneer ze een darmonderzoek middels colonoscopie ondergaan: “oh dokter, u gaat nu een opening in die geen man voor u betreden heeft”. Dat wordt veroorzaaakt door blijdschap, denk ik. Vreugde en trots toen zoon Eric (35) mij tijdens een door hem gearrangeerd etentje in Den Haag mededeelde dat hij per 1 juni een baan geaccepteerd had als…….

clip_image002

clip_image003

Nou, daar was ik zelfs een beetje stil van! En dan ook nog op het gebied van cybercrime, het heetste onderwerp van het laatste jaar, met invloed vanuit Rusland op de Amerikaanse verkiezingen en nu weer de gijzeling van de IT afdelingen van een aantal Engelse ziekenhuizen middels een cyberaanval. “Mijn” Eric…… Uiteraard flitsten er gedachten van kleine Eric door mijn hoofd:

clip_image004

Hier naast mij, in principe aan de hand van het toenmalig wettelijk gezag, en gevangen in een (voetbal) net! Maar, nu ik er over nadenk, onderstaand zag ik toch wel een opgroeiend mensje met z’n rechterhand als het ware al op een wetboek om de eed af te leggen:

clip_image005

Welke richting zou Eric kiezen? Dat was de vraag toen hij opgroeide. Wellicht de popwereld in?

clip_image007

Boven rechts als drummer van de studentenband NAP die met ‘Als De Zomer’ een top-40 hitje hadden in de zomer van 2008. “Nee pa”, zei hij toen droogjes, “ik maak m’n juridische studie af, ik voel er niets voor om continu in feesttenten een bierdouche te ondergaan”. En zo geschiedde. 

 

Maar wat doet een Officier van Justitie eigenlijk?

clip_image011

Nou ja, ‘t zal wel, ik gloei in ieder geval van trots en dat geldt vast ook voor zijn moeder, alle broers, Astrid, en naar ik aanneem alle Laanens die verwant zijn volgens het rode boekje (zie Luim 15 april 2017). Overdrijf ik nu? Jawel, maar dat mag als trotse vader! Over nu tot de orde van de dag: Sparta. Gaan ze het in de eredivisie redden zonder nacompetitie? Dat scenario gaat op bij winst van Sparta tegen Go Ahead en een gelijk spel van Roda JC bij Vitesse. Ik ga met de Sparta bijbel in mijn hand voor de buis zitten:

clip_image013

Singh: Oh nee, die vergeten we geen week! 33 jaar vast nu in Californie, in gevangenissen waar Johnny Cash over zong: ‘San Quentin’ en ‘Folsom Prison’. Beetje stilte voor de storm, maar voor de acties die we nu gaan voeren (gratie, parool) is geld nodig, en dat gaan we ophalen na een grootse PR storm waar aan gewerkt wordt. Zoals eerder gemeld, heeft de Directeur van de Directie Consulaire Zaken, Willem van Ee, ondersteuning toegezegd op het niveau van Ambassadeur en Minister van Buitenlandse Zaken. Hij kwam over als een man van zijn woord, en daar ga ik vanuit! In ieder geval een zoon (Ivar) aanwezig voor moederdag. Een in Italie en een in Californie. Lijken we op Pipo de Clown en Mamaloe, of niet?! Fijne moederdag!

Leave a Reply