Oranje zwijn gaat 24 miljoen Amerikanen duperen!

Het is niet voor het eerst dat de kleur van die narcistische malloot, het zogenaamde hoofd van de vrije wereld, me aan het walgen maakt.

clip_image002

De republikeinen hebben met een kleine meerderheid zijn nieuwe zorgwet aangenomen. Hulde voor de 20 dappere republikeinen die tegen stemden, waarschijnlijk krijgen die de wind nog wel van voren. De meeste van die andere ladenlichters hadden het niet eens gelezen. Blind gestemd voor de overwinning. We zijn nu een jaar weg, maar de boosheid over zoveel onrecht voor zo’n 24 miljoen Amerikanen is groot. Na ruim 17 jaar daar gewoond hebben, leven we intens mee. Veel Trump stemmers gaan nu aan den lijve meemaken wanneer ze een bestaande ziekte of conditie hebben als (een greepje slechts): AIDS/HIV, acne, verslaafdheid, Alzheimer/dementia, anorexia, artrose, astma, autisme, bipolar, bloed prop, borstkanker, trombose, darmkanker, poliepen, depressie, diabetes, Down syndrome, vergrootte prostaat, epilepsie, jicht, hepatitis C, herpes, hoog cholestrol, hyperventilatie…… ik stop er mee, hier word ik echt ziek van! Maar, de dames en de heren van zowel het huis van afgevaardigden als de senaat hebben voor zichzelf een heerlijk (vergoed) verzekeringspakket uitgezocht. Schande!!! Nederland, neem deze les ter harte en doe dit nimmer Nederlanders aan. De inwoners van de Verenigde Staten mogen zich het onderstaande daadwerkelijk afvragen:

clip_image004

“Wat is er met ons land gebeurd?” Voor de rest was het een rustige maar toch interessante week, vond ikzelf. Mooie dodenherdenking; gaf me toch weer een brok in de keel. Oh ja, 2 zonen gaan zoals het er nu naar aanziet interessante tijden tegemoet; een naar verre streken, een naar een positie die een Laanen nog nimmer bekleed heeft. Volgende week meer. Spannend! Gisteren werd ik bezocht door Paul Claessen, overgekomen uit Florida, waar hij reeds 25 jaar woont. Paul werkte voor mij bij Holland International Computer Services tot ik voor mezelf begon, zo’n 40 jaar geleden. Ongeveer ook zo lang niet meer gezien, maar dankzij de sociale media toch met elkaar in contact gebleven:

clip_image005

clip_image007

Paul toen en nu. Om Paul niet in verlegenheid te brengen, plaats ik er ook een van mezelf uit die tijd:

clip_image008

Uiteraard wat herinneringen opgehaald onder het genot van een drankje. Dat brengt me bij z’n kamergenoot van die tijd, Ton Bunnik, die vierde 8 april z’n 65e verjaardag met een mooi feessie in Den Haag. Daadwerkelijk een reunie voor me. Ton maakte ik mee bij Holland International, waar ik hem 42 jaar geleden in dienst nam, idem bij mijn eigen club, Multi Function Computers, en uiteindelijk werd ik commissaris bij zijn mede opgerichte organisatie: Prophecy. Nou, met Ton heb ik het een en ander meegemaakt, soms in samenhang met eerder genoemde Paul Claessen. Echter, ik ben nogal bewaarderig en zo maakte ik met behulp van Astrid een collage met o.a. alle post its die hij in de loop der jaren in mijn agenda’s geplakt had, wanneer ik er even niet was. Zoals: “Kado Bunnik alsnog”. Voila:

clip_image009

Paul en Ton samen met name bij kopje “hi”. Dikke pret. Nu even naar het wat serieuzere werk: Jaitsen Singh. Vorige week schreef ik UIT JEZELF IETS DOEN MAG! Nu nog even uit m’n Luim van 3 februari 2016:

Ambassadeur Schuwer over zijn bezoek bij Mr. Daniel Calabretta, deputy Legal Affairs Secretary, 2 februari 2016: “De heer Calabretta lichtte daarin toe dat de Gratiebrief van 23 december wel op het kantoor van de Deputy Legal Affairs Secretary is ontvangen, maar nog niet aan de Governor was voorgelegd. Dit zal op nadrukkelijk verzoek alsnog gebeuren. Echter, de hoop dat dit tot een positief resultaat voor dhr. Singh zal leiden is uiterst gering, aangezien Governor Brown slechts éénmaal eerder gedurende zijn ambtstermijn van 5 jaar een zogenaamde ‘commutation of sentence’ heeft gehonoreerd, en dit betrof een zaak die door de Supreme Court naar hem was verwezen.”

Alles is natuurlijk een kwestie van timing, want wat deed Governor Brown dit jaar even voor Pasen:

clip_image011

Governor Jerry Brown will have a busy week as he will start his historic fourth term as governor.

SACRAMENTO, Calif. (KCRA) —

Governor Brown granted 72 pardons and seven commutations Saturday ahead of Easter.

Maar liefst 7 commutations, oftewel toegestane graties. Het kan dus wel, maar je moet er wel aandacht aan willen besteden. Waar een wil is……. Een beetje moedeloos word ik er wel van, maar opgeven is geen optie. Ik hoop dat die laatste regel ook morgen voor Sparta opgaat. Selfie met broer Rob voor de wedstrijd met, zo instrueert Astrid, kin omhoog. Dat zeggen de Engelsen ook om de moed er in te houden; “chin up”!

Comments are closed.