Oranje, wat kan je? Vandaag in San Francisco.

Deze week m’n eerste Koningsdag in Nederland beleefd. Een frisse, mag ik wel zeggen. Eigenlijk zijn we niet echt naar buiten geweest, voordat we het wisten werden we overspoeld door zussen, zwagers, neefje en oma. Gezellig joh! Zo tussen de oranje (Bossche?) Jumbo bol en de lintjesregen moest ik plotsklaps aan Jaitsen Singh denken. Zou hij ook in oranje uitgedost in de gevangenis aan het hossen zijn? Gierend van de pret met zijn oranje stok balonnen kapot prikken?

clip_image001

Daggut niet. Wel bedacht ik me waarom niemand van BuZa het in zijn/haar hoofd krijgt om in plaats van een lintje uit te delen iemand te helpen die al 33 jaar onschuldig vastzit. Of toen donderdag j.l. in San Francisco de Nederlandse vlag werd uitgehangen, niemand dacht laten we bij Burgemeester Ed Lee (een democraat) een balletje opgooien om Singh te helpen bij Gov. Jerry Brown, ook een democraat.

clip_image003

Desnoods via de tweede man in Californie, Gavin Newsom, de voormalige burgemeester van San Francisco en, u raadt het, ook een democraat! Niets van dit alles, en wederom moet ik al die makkers van BuZa en Consulaten vanachter mijn rood-wit-blauwe bril iets meegeven; UIT JEZELF IETS DOEN MAG!

clip_image004

Zelf initiatief nemen wordt op prijs gesteld! Volgens de geleerden geeft het zelfvertrouwen en een goed gevoel. Mooi toch?! Gisteren hebben Astrid en ik Hilversum aangedaan; wat een dooie boel. Wanneer Astrid mij uitnodigt voor een drankje en lunch op een terras en ik weiger dat, nou dan weet je wel hoe de vlag er voor staat. Moet ik er bij vermelden dat met al die eenrichting straten het je ook niet eenvoudig wordt gemaakt om het centrum aan te doen. In ieder geval krijgt het Hilvertshof weer wat smoel. Volgende keer weer gezellig naar Breukelen toe. En vandaag vieren we ook de eerste 100 dagen van President Trump. De stakker heeft het moeilijk, had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn.

clip_image006

Tja, de wind komt niet altijd uit de goede hoek. Voor mijn presentatie in Groningen heb ik een prent met links Trump en rechts wat uitkomsten. De rechterkant kan ik bijna dagelijks verversen gezien alle koerswijzigingen van Trump. Interessante maar beangstigende wereld waarin we leven. Maar, ga lekker door met leven, de schulp biedt geen uitkomst! En morgen, net zoals vandaag in San Francisco: 20 graden Celsius. Hallo terrasjes, we komen er aan, zij het niet in Hilversum.