Een Luim (bijna) zonder #NFIAgate en #CGSF

Het is wonderlijk dat zelfs wanneer je probeert een Luim te schrijven zonder aandacht te besteden aan bepaalde weekdieren van #NFIAgate of een Fake Consul Generaal (voorbeeld: Kunstgebit = Fakegebit), je door loyale personen in jouw omgeving er toch steeds aan herinnerd wordt dat het ook anders kan. Neem nou mijn verjaardag van j.l. maandag, een van de drie evenementen waar we het over gaan hebben. Buiten de familie intimi waren bij de vrienden in aanwezigheid alle getuigen van ons huwelijk, maar liefst 30 jaar geleden:

clip_image002

V.l.n.r. broer Rob, boezemvriendin Margriet, het gelukkige stel, oudste vriend in dienstjaren Martin, en onderstaand boezemvriendin en studiemaatje van Astrid, Maaike. Kijk mensen, dat is loyaliteit en vriendschap, daar kunnen veel mensen nog wat van leren. Geweldig feestje van 15.00 tot……daar wordt het wat mistig. Dinsdag werd ik uitgenodigd voor een netwerk evenement in Rotterdam “Baseball means Business”, voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-Cuba in het kader van het World Port Tournament. Zelfde loyaliteitsgehalte, immers, wat gebeurde er 30 jaar geleden, nu we toch in die tijdzone zijn:

clip_image004

Ja, “we” werden Europees kampioen in Barcelona. Hier aankomst op Schiphol. Nadat ik vrij onverwacht gevraagd werd om voorzitter te worden van de KNBSB, was dit een onverwachte bonus, met als kers op de taart deelname aan de Olympische Spelen van 1988 in Seoul.Twee pitchers die ik er uit wil halen; rechtsonder tweede van rechts Eric de Vries, die na een langdurig herstel van een herseninfarct nu topman is van Eric’s Pitching Academy, en helemaal rechts Bart Volkerijk, de huidige directeur van de KNBSB. De laatste onthaalde me warm op de partyboot waar de bijeenkomst gehouden werd, alsmede in de KNBSB skybox. Loyaliteit mensen! Overigens in dit plaatje nogal wat andere toppers, o.a. de toen 19-jarige korte stop Robert Eenhoorn, nu Technisch Direkteur AZ ’67. Na de 6-1 overwining van Nederland liep ik buiten het prachtige Neptunus stadion nog tegen Michael Weber, honkbaldier, aan die vervolgens zijn gesprekspartner uitbundig vertelde over de 16-1 overwinning die de onzen behaalden op Italie in de 5e en beslissende wedstrijd op Mont Juich in Barcelona. Kippenvel! Het derde evenement, heerlijk bezoek eigenlijk, was aan de zus van Jaitsen Singh, Sieta, die inmiddels ook een BNer is geworden dankzij haar steun voor broer Jaitsen in diverse media. Typisch een ‘lach en een traan’ middag, waarbij de gastvrijheid in de Achterhoek geen grenzen kende!

clip_image006

Foto genomen door Sieta’s levenspartner Laurens. Tinley wurmde zich er ook in; wat een plakje salami van Sieta al niet teweeg brengt! Tussen de eindeloze aanvoer van heerlijke hapjes en drankjes werd er ook heel wat gesproken over de onschuldig vastzittende Jaitsen Singh en hoe dat verdeeldheid gebracht heeft in de familie. In wezen houdt dat die hele trotse familie ook al 34 jaar in een ban van achterdocht en…….loyaliteit. En dan heb je een partner als Laurens nodig, die door dik en dun achter je staat!

clip_image008

Een selfie die de situatie goed weergeeft; wanneer je geen vreugde hebt, kun je de strijd ook niet volhouden! En, zoals zo vele malen hiervoor herhaald; opgeven is geen optie. Met deze strijdlustige uiting is het goed het weekend ingaan! Hopelijk bezinkt dit ook in San Francisco, Washington en Den Haag. Op z’n achterhoeks: Oerend hard!

Comments are closed.