Terugkijken op een lekker gemêleerd weekje!

Dat heb je weleens, dat je kunt zeggen “dat was nou eens een lekker weekje”! In willekeurige volgorde: ElevatorPitch klik er maar op en je gaat op YouTube naar de korte film die onze net 21 jaar geworden jongste, Ivar, geproduceerd heeft in samenwerking met zijn studiegenoot Alp Qasimov. De twee dienden in het kader van het 84 hour Rotterdam Film project 2017 binnen 84 uur een script te verzinnen, de film opnemen en ook nog monteren. Het is hilarisch geworden en ze wonnen practisch alle prijzen die er ter beschikking waren, o.a. kijkersfavoriet, juryprijs en……beste acteur (Ivar).

clip_image001

Vandaag is hij hier om een weekendje uit te puffen, waarbij we hem weer met beide voeten op de aarde zullen brengen! Gisterenavond hebben Astrid en ik samen met broer Rob (sorry Sparta) en schoonzus Mariette de show van Sven Ratzke bezocht in de stadsschouwburg van Utrecht.

clip_image003

De kleine komedie: “Is het altijd de femme die fataal is en de man verleidt? De Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke draait het om. Hij zet de raadselachtige man centraal”. Wat een klasbak is deze voor velen nog onbekende veelzijdige artiest. Even daarvoor bevond ik me in een ietwat soberder gebouw:

clip_image005

Juist, het nieuwe onderkomen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Rijnstraat 8 in Den Haag. Niet zoveel smoel als hun voormalige onderkomen, de apenrots gedoopt, maar beter dan de Volkskrant omschreef: “Bezuinigingsdrift Rutte leidt tot tekort aan bureaus voor diplomaten: ‘Buitenlandse Zaken bestaat niet meer’”. Bestaat wel degelijk, Topdog Jan Willem Beaujean begroette me allervriendelijkst in de lobby alvorens contactdame en BuZa veteraan Tessa Martens me, vriendelijk als altijd, naar de 6e etage bracht. Goed gesprek gehad waarbij de intentie om Singh vanuit BuZa te ondersteunen vierkant door Tessa naar voren werd gebracht, inclusief aandacht van nieuwe BuZa minister Zijlstra. Helaas (voor jullie lezers) waren er ook een aantal elementen die ik beloofd heb voorlopig niet naar buiten te brengen. Tussen nu en het volgende gesprek (5 januari 2018) hopen we weer forse stappen naar voren te maken en Singh weer te laten glimlachen:

clip_image006

En ja, er kan nog steeds gegeven worden: https://www.geef.nl/nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh/donateurs Nu we de 56K gepasseerd zijn is het doel, 60K, dichtbij gekomen! Het enige minpuntje, voor zover je dat zo kan noemen, deed zich voor tijdens het door mij bezochte Nationaal Export Evenement te Barneveld, ondersteund door evofenedex, DHL, ING en de Rijksoverheid. Vele malen was ik daar ter ondersteuning, ditmaal als zakenman. Veel oud collega’s ontmoet, leuke gesprekken gehad en, onvermijdelijk, liep ik de #2 en #3 van de Slapjanus award tegen het lijf. Met #3 beleefd wat woorden uitgewisseld, immers, het ligt bij de advocaten (#NFIAgate). Maar #2, de weledele heer Jan-Emile van Rossum uit Washington, DC, totaal niet opgemerkt tot……. Ik stond vreedzaam met een bevriende relatie van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een glaasje wijn te drinken en wilde mijn glas (leeg natuurlijk) neerzetten toen een geagiteerde Jan-Emile zich ertussen drong en pretendeerde dat ik hem niet had willen zien, en daarna natuurlijk geen goed gesprek afwachtte en zijns weegs ging. Laten we nou eerlijk zijn, hoe zou je langs iemand met zo’n innemende glimlach kunnen lopen?!

clip_image007

Nu is hij natuurlijk wel topkandidaat om de #1 positie in de Slapjanus award over te nemen! Wanneer je lang mee loopt heb je veel (zaken) vrienden en natuurlijk hier en daar een geirriteerde kleine man/vrouw, maar ik verheug me zeer om morgen een afscheidskopje koffie te drinken in Den Haag met oude NBSO college Vijay Kumar uit Indie (Chennai). Meer dan 30 jaar ons koninkrijk gediend en ook daarvoor beloond met een terechte Ridderorde:

clip_image008

Geweldige kerel, en zo begint de nieuwe week goed!