Familieleed, Sportleed en kerstleed; tijd voor een expert!

De redaktie van de Luim voelde zich niet competent genoeg om dit trio aan leed te behandelen en schakelde derhalve een ingewijde in op het gebied van leed met de hoofdletter L: Professor Dr. Ir. Jacobus “Koos” Bibber.

clip_image002

Archieffoto

Dr. Koos maakte ons opmerkzaam op een foto waaruit zou blijken dat het tweetal zonen waar het om gaat op het eerste gezicht al “trubbel” voorspellen:

clip_image003

“Het moge duidelijk zijn dat de ultieme probleemschoppers, links Kaj en rechts Bo-Peter, niet het beste voor hebben met jongste broer Ivar”, zo oreerde hij. Het verbaasde hem dan ook niets dat ‘firefighter’ Kaj per 15 februari zijn huurhuis in Pleasant Hill moet verlaten wegens zijn lievelingshond Charlie, die in de huurovereenkomst uitgesloten wordt van verblijf aldaar. Dat hij ook nog een kostganger van onderdak voorzag wuifde Dr. Koos als geneuzel af. Bo-Peter verraste zijn ouders deze week met de mededeling dat hij 24 januari 2018 naar de V.S. vertrekt en voor de voorzienbare toekomst daar namens zijn werkgever WUA in San Francisco bij de op te zetten dochteronderneming werkzaam zal zijn. Troostend legde Dr. Bibber zijn hand op de knie van moeder Astrid, die zij haastig wegtrok. #MeToo lag op de loer. “Bezie het nou eens zo vrouwtje, de twee oudste zonen zijn weer bijeen en kunnen nu in een betere wonig gezamenlijk hun intrek nemen. Een win-win situatie”. “En”, vervolgde hij “in plaats van als onderknuppel bij het NFIA te acteren, heeft hij een echte baan”. “Tja”, zo verzuchtten Pa en Ma Laanen, “daar kunnen we niet tegenop redeneren”. Dr. Koos, die inmiddels een lotushouding had aangenomen, voerde tot slot nog aan dat jongste zoon Ivar nog zo’n anderhalf jaar tegoed had in Rotterdam en ze daarvan nog volop konden genieten. “En laten we nou eerlijk zijn, bekijk die Laanen mannen nou eens; het is gewoon genetisch”.

clip_image005

“Sportleed”, keerde Dr. Koos zich tot de heer des huizes, “ik neem aan dat je Sparta bedoelt”. Na diens instemmende gemompel bracht Dr. Koos een abrupt einde aan dit leed en toverde een plaatje van de afgelaste wedstrijd van afgelopen zondag tevoorschijn.

clip_image007

“Dit is de enige manier voor het huidige Sparta om niet te verliezen, en met ene Pastoor als trainer helpt bidden ook niet meer”. De afgeblufte heer des huizes mompelde nog “en Don Leo dan?”. Dr. Koos begon nu zijn geduld te verliezen en beeindigde de conversatie met een kortaf “Leo Beenhakker heeft inmiddels een rol aanvaard in het geheime dagboek van Hendrik Groen”. Voor de jongeren onder ons; deze Hendrik Groen houdt een dagboek bij over voorvallen die plaatsvinden in een verzorgingstehuis. “Last but not least”, sprak Dr. Koos “ga ik ter plekke kijken wat die Peter Laanen nu weer aangericht heeft met die kerstmuziek in zijn jukebox”.

clip_image008

“Nou, nou, A1 mag er zijn van Bing Crosby, daar zijn er al gauw ruim 100 miljoen van over de toonbank gegaan”. “Oh, en Lonely this Christmas, wat een tranentrekker. U1, geweldig, Last Christmas, Wham, met die geweldige George Michael, de ultieme kerstkraker”. Nu keerde hij zich tot de vrouw des huizes en sloot zijn bezoek, en derhalve het leed, af met de ultieme oplossing; “gewoon een beetje zachter zetten”. Zo zie je maar, drie maal leed is geluk, althans voorzover het voorafgaande als leed beschouwd kan worden. In ieder geval met een knipoog. Dit kwam ik na het doorpluizen van de Singh file van de week tegen:

clip_image009

Daar mag je in de gevangenis, in dit geval San Quentin, een galafoto met de gevangene nemen tegen een fleurige achtergrond die omgekeerd evenredig is aan de situatie ter plekke. Een soort Judaspenning dus. Sommige mensen houden die achter. Hierover later meer. In ieder geval heeft WUA, het bedrijf dat zoon Bo-Peter ontvoert naar Californie, als transfersom een optreden van mijn “do’s and don’ts” show georganiseerd, inclusief netwerkborrel, waarvan de baten ten gunste komen van het ondersteuningsfonds van Jaitsen Singh. https://www.facebook.com/events/2047751228777400 Maximaal 35 plekken dus haast is geboden, zeker ook omdat het plaatsvindt op hun mooie kantoor aan de Herengracht. Neemt niet weg dat er ook rechtstreeks gestort kan worden: https://www.geef.nl/nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh/donateurs “And so this is Christmas….”.