Zwalkend van Gijp naar futurologen, Sparta en Singhs zus Sieta

Diverse malen reeds vroeg men naar mijn mening inzake het “Renate” van der Gijp verhaal. Helaas, ik heb het niet gezien omdat ik sinds een week of wat niet meer naar het programma kijk.

clip_image002

De laatste maal kreeg ik zo’n déjà vu gevoel, net alsof ik naar de zoveelste zouteloze herhaling van een ooit vernieuwend programma zat te kijken. Van der Gijp die z’n hand legt op die van speelbal Kraay Jr en fleemt “weet je Hansie, dat ventje kan lekker dribbelen, maar zou eens de bal af moeten geven”. Of “Johan, dat mannetje kan er geen kloten van”. Maar veelal gaat het niet over voetbal, maar meer over ranzige randzaken. Toen Hans Kraay Jr in die betreffende uitzending vertelde dat z’n dochter indertijd met een rugby speler omging, sprong Van der Gijp er bovenop: “zo, die had zo’n twee bij twee bovenop op haar, lekker zeg!”. En die Kraay Jr maar schaapachtig lachen. Terug in de tijd: Kraay Sr kwam begin 90-er jaren bij ons in Loosdrecht nog wel eens een pannenkoekje illegaal (want verbod van zijn geliefde Lya) meeprikken. Maar, zoals ik de oude Kraay heb leren kennen, wat zou die man zich geschaamd hebben over zijn zoon Hansie die z’n kleindochter zo liet bevlekken door vuilbek Gijp. Dus ja, de “Renate” uitzending was een normaal vervolg van een programma dat door 700.000 mensen bekeken wordt en dus RTL7 profitabel. Het enige dat me verwondert is dat lieden als Gijp en Derksen die Jan en alleman grijnzend afbranden, zelf geen spetter kritiek kunnen velen. Nu we toch bezig zijn, even naar het duo Vermeend/Van Rijbroek, die al lekker knippend en plakkend onderstaand boek bijeengesprokkeld hadden.

clip_image004

Daar is al genoeg over te doen geweest (plagiaat), net als over de onzin uitkramende Rian van Rijbroek. Wel moet me van het hart dat sommige ‘deskundigen’ die opduiken bij de gekende praatprogramma’s soms een vakblad meer gelezen hebben dan de argeloze kijker. Wanneer je maar de juiste lectuur ontvangt, dan is het mogelijk om er dapper de deskundige mee uit te hangen. U bent gewaarschuwd! Nu even naar een bijzondere gebeurtenis…..tromgeroffel….voor het eerst in –zou niet weten hoe lang- zaten er twee Spartanen in het VI-elftal van de week.

clip_image006

Dikke pluim voor Advocaat die de door Pastoor afgeschreven Chabot naar dit niveau getild heeft. Vanavond PSV inpakken, echt, het zou me niet verbazen! En buiten mijn trouwe compaan broer Rob, zijn ook zoon Rick en kleinzonen Rico en Felix aanwezig om dit te aanschouwen. Zie de selfie op facebook vanavond! Ondertussen gaan Bo-Peter en Klaas Kroezen (CEO WUA) dapper door in Californie met het werven van klanten.

clip_image008

In het kader van geheimhouding kan ik helaas niet mededelen om welk bedrijf het gaat. Libelle 8 (t/m 14 februari):

clip_image009

clip_image011

Aangrijpend verhaal met name omdat het binnen de familie ook tot een scheuring heeft geleid. Nu de paroolzitting van Jaitsen naderbij komt (september), en met de wetenschap dat dit artikel qua inhoud ook enigszins gedateerd is, doet het deugd om te vermelden dat er op dit moment zeker lichtpunten zijn. Volgende week gaan we Sieta persoonlijk op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen en hopelijk een beetje blij maken. Ruurlo, here we come!