Van zeemeerman tot commerciële topman

19 juli vorig jaar mocht ik met trots vermelden hoe mijn oudste zoon Rick een memorabele order had binnengesleept waarvoor hij van zijn werkgever Orange, internationale speler op het gebied van telecommunicatie met 266 miljoen klanten wereldwijd, de Orange Winner Trophy ontving. Bleek er dus nog meer op het spel te staan: de President’s club award voor de beste (verkoop) prestatie in zijn categorie. 570 toppers waren in Praag bijeen, het merendeel geroepen, echter niet uitverkoren.

Wat wilde Rick hier als blond zeemeermannetje zeggen? Wanneer je niet vist, dan kan je ook niets vangen? Of eens zie je me terug als kapitein om een grote prijs in de wacht te slepen? Vissen deed hij, maar dat hij als Captain Ricky Depp zou schitteren gedurende het Orange feest met als thema ‘Heroes and Villains’, kon hij niet vermoeden.

Laat staan dat juist die avond de winnaars bekend zouden worden gemaakt. Welnu, de captain werd member van de President’s club en luid gejuich ging op, zowel in Praag als in diverse Nederlandse steden. ‘Change makers’ was het Orange devies voor de afgelopen week en Rick is iemand die in staat is om veranderingen aan te brengen middels zijn werkethiek, commerciële gave en persoonlijke betrokkenheid. Proficiat oudste zoon! Waar ik overigens ook trots op was: Sparta! De enige club uit de eredivisie die het voor elkaar kreeg om Ajax in de slotfase te dwingen tot tijdrekken. In Amsterdam, voor 53.000 mensen! Hopelijk trekken ze dat vanavond door tegen Fortuna Sittard. Inmiddels ben ik bij ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ in 1999 aanbeland, en in dit tempo zou een boek ongeveer 4000 pagina’s dik worden. Zie je het voor je?

Sommige reacties van lezers geef ik graag weer, ook omdat het fijn is dat het gelezen wordt!:

Wouter Verweij via WhatsApp
Zojuist #42 gelezen. Een jongensboek en wederom spannend geschreven! Top en complimenten

Ary Stuifbergen

Ik wil even laten weten, dat ik je “uit de Amerikaanse school geklapt” met veel plezier lees. Ik vermoed dat je nogal veel dagboeken hebt, om dit allemaal zo nauwgezet naar boven te halen. Was je nog van plan er een boek van te maken (Lulu.com tip)?

Theo van der Linden owner at vdlc publishers/consultants

Als ik ‘uit de school geklapt 41’ lees besef ik wel dat ik een redelijk rustig leventje heb geleid de afgelopen jaren…

Lennart Knot Managing Director at Technomed Asia

Weer een mooie cliffhanger! Ik lees deze verhalen elke week met veel plezier.

Tim Laning

Maar die Dawn…djeez.

En 50 kantoren maar liefst! Peter, wat zal jij je nederig gevoeld hebben

Hilbert – hippe88@yahoo.com

Ah wat leuk! 2 bekende namen. Olli Sondermann was een prachtvent en Lutricia Mc Neall met die wereldhit! Heerlijk om te lezen

Rob Roef Altijd leuk! Ik dacht ‘waarom begeeft Peter zich smorgens naar de fitnessruimte van het hotel om zijn e-mails door te nemen?’ -> blijkt het een businessruimte.

Gerard Nelck Die single heb ik nog met die hoes. Een zwaar verhaal met bruine basterd stem “gecrooned” over een ‘rechtvaardigde’ moord. Ringo

Rob Roef Érg leuk om te lezen weer Peter! – digitale pleisters

Freek Duveen Spannend! Even off the record: voor die $ 25,000 zat er verdorie toch wel een koelkastje in de directieburelen?? 

Sebastiaan Hooft DJ & Author of Redesign: Becoming a Happy, Healthy, and Successful Entrepreneur

Dat zijn prijzige klaslokalen 😉

Patrick Ulenberg MD BTI Studios Hilversum

Mooie verhalen dit, Peter!

Groeneveld Marianne Zo herkenbaar Peter dat stukje over je moeder. De bezoekjes omlijst met een whiskey’tje voor Chris en zij een jenevertje. En maar praten over wat er in de wereld gebeurde en vooral niet over haar!

Richard Keijzer En dan denk je een hoop nieuws te horen over je neef Hans, en dan staat er alleen maar “Hans vroeg mij een refrein te schrijven”… Plus een foto van de zingende bekkensmid die niets met het verhaal te maken heeft. Zo iemand kun je gewoon croppen hoor.Het mes er in, van de foto af.

Richard Keijzer Over klifhenger gesproken… “alle ballen op…” Dit hou ik geen week uit, chef!

Peter Herman Loïs Lane? Jij wel ……….

Albert Kerstholt knappe man ook die Laanen, in ieder geval destijds.
Luimman.

Bob van Luijt  1st degree connection1stFounder of SeMI

Ik lees ze met plezier Peter! Ben benieuwd naar het vervolg

Theo van der Linden leest als een thriller, nu al een beetje suspense, je voelt dat er onheil dreigt

Adriaan Meij Zweet memories with Eckart I recently published concerning his BOW.

Rob Laanen Een spannend begin. Wel jammer dat ik weet hoe het allemaal gaat aflopen. Maar… Ik laat me verrassen. Heel veel succes met je nieuwste geesteskind. Héél spannend. ik kan het weten!

Mary Joyce Many thanks for this post, Peter. The ending may not have been what we wanted, but in between there were many great and matchless days for those who followed the piper. Cheers to him, and to you!

Henny Neys Heel veel sukses peter maar jou kennende zal het zeker goed lukken

Gertjan Leijdekkers Leuk Peter, herinner mij nu weer dat Eckart mij een keer via jouw introductie bij mijn toenmalige software bedrijfje BMS kwam opzoeken als multimiljonair rijdend in zijn Renault 5, ha, ha,

Aan de andere kant van het gelukspectrum bezocht ik de afgelopen week een oude makker, 67 slechts, die opgegeven is. Door te praten over mooie punten uit het verleden, hadden we toch nog een gelukkig uurtje. Wel een beetje dramatisch om afscheid voor altijd te nemen. Gelukkig heeft hij ook nog een broer en schoonzus die 4 keer per week met hem bezig zijn: familie samaritanen! En dan komt a.s. woensdag digitaal #43 uit van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’. Fijn weekend.

Comments are closed.