Poetin en Trump: twee boeven, één gietvorm

Uit onmacht over die twee schurken, Trump steunt Poetin, die op z’n Engels ‘birds of a feather’ heten, ben ik een beetje met de gecombineerde letters van hun naam aan het ‘spelen’ gegaan. Puzzel met me mee. Troep komt er als eerste uit. Geen wonder, dat is hetgeen deze ‘wereldleiders’ altijd produceren, had ook prut kunnen zijn. Poet slaat op de buit die beide wereldrovers tijdens hun aanwezigheid op deze aardkloot illegaal vergaard hebben. Pimp (pooier) slaat sowieso op Trump, Poetin lijkt aseksueel. Moer, kan het ze niet schelen wanneer het gaat om het aantal slachtoffers dat ze maken. Roet geeft de kleur van hun ziel (indien aanwezig) aan. Toupet, zou beide heren niet misstaan, zie onderstaand model:

Ik zag gisteren een oude man huilend naast z’n auto staan, vluchtend uit Kiev, hij vervloekte Poetin en hoopte dat hij dood zou vallen. Onmiddellijk kwam in mijn muziekbrein ‘Only the good die young’ op van Billy Joel, aangevend dat dit soort misdadigers altijd een lang leven beschoren lijkt. Laat me daarom nog één woord samenstellen, ter ondersteuning van de oude man, en wel op z’n Frans: ‘Mort’. Macron, die aan die lange tafel met Poetin voor de kat z’n staart aan het onderhandelen was, begrijpt het als geen ander. Naast belastingen is het die andere zekerheid in het leven, en daar proosten we op: vashe zdorov’ye! Ter afsluiting, laten we een groot hart hebben wanneer het om hulp gaat voor al die onschuldige Oekraïners die huis en haard hebben moeten verlaten. Laat het een pakket zijn dat wel slaagt, in tegenstelling tot het ‘zwaarste’ pakket van de politici.