Ja mijn schat we worden ouder…..

Je komt er niet onderuit, hoe meer de jaren vorderen worden er, al dan niet gewenst, herinneringen geserveerd. Lees ik het volgende in ‘Quote’ over een Kasteel (niet van Sparta!):

Utrechts Landschap zet 85-jarige weduwe en haar familie uit kasteel

Na veertig jaar is de oude weduwe Wewer, zonder pardon, uit kasteel Moersbergen gezet. Eigenaar Het Utrechts Landschap weigerde om de erfpacht te verlengen.

Kasteel Moersbergen……mijn gedachten flitsen terug naar 1998 en het beeld vormt zich in mijn hoofd:

Hoe konden we toen weten dat daar de Ex’pression story een aanvang nam, en voor ons als gezin maar liefst een verblijf van 18 jaar in Californië. Nu, een aantal jaren en een kort geding later, heb ik de eerste 150 pagina’s van het boek ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ herzien, met nog een 200 pagina’s te gaan, en dan ben ik pas bij het indienen van mijn ontslag, december 2004. Het kleine jaar dat volgt mag best als dramatisch omschreven worden, met diepte- en hoogtepunten. Mijn bedoeling is altijd geweest om een non fictie verhaal te brengen waarbij alle elementen van ‘n startup een rol spelen. Denk daarbij aan implementatie van het businessplan, geld (pokon voor een startup), management, raad van toezicht, kundige medewerkers, plaats van vestiging, etc. Alsmede de invloed op het gezin, de omgang met een superrijke geldverschaffer en diens slippendragers, alsmede zeden en gewoonten in een ander land. Wat dat betreft kunnen zowel Astrid als ik bestempeld worden als ervaringsdeskundigen.

Emeryville, Kerstfeest 2003 @ Ex’pression College

Van een heel andere orde was de 79e verjaardag van oude voetbalmakker Koen Bulsing, met wie ik na vele tientallen jaren herenigd werd, dankzij een stukje van Ivar in het Sparta fan magazine. In onze lunch hang out bij Van der Valk Vianen, waar de appelmoes met kers allang tot een ver vervlogen verleden behoort, mocht ik hem bij ons eerste glas chardonnay een foto aanbieden van het eerste elftal van Alexandria ’66 met de 27-jarige Koen Bulsing en de 26-jarige Peter Laanen. We schrijven 1972, en voetballegende Faas Wilkes was onze gastspeler.

Koen was zo aardig om thuis een selfie te maken van de redelijk geslaagde blow-up van een gedigitaliseerde krantenfoto. Met z’n tweeën wisten we zowaar nog de meeste spelers van hun naam te voorzien, en ook nog na al die jaren te genieten van twee kampioenschappen. Het werd een mooie middag, zonder al teveel te overdrijven, daar zijn we te oud voor (knipoog)! Het moet me van het hart dat ik jullie de komende twee weken in de steek moet laten, Californië heeft me nodig. Goede en gezellige zaken staan me daar te wachten, waar ik jullie over drie weken uitputtend over zal berichten. Uiteraard staat de ‘poolgame of the year’ met Fred van Buiten op het programma. Het wordt een beetje een partij als Heerenveen – PSV, ben ik bang. Hoewel mijn riskante manier van spelen wel hier en daar een ‘scratch’ teweeg zal brengen, dus een punt voor Fred, vrees ik het ergste voor hem. Nou ja, het is maar een spelletje, en Fred is een dierbare vriend! Belangrijke mededeling: aanstaande moeders die op het punt staan te bevallen, heb geen vrees, Astrid en Tinley zijn ook deze Koningsdag actief op hun post.

Fijne Koningsdag!