Game Developers Conference – The Day After

Na zo’n weekje gamers conference voel je je als een burchtheer; je kijkt over je eigen wallen heen.

En dan ben ik niet eens woensdagavond/nacht naar de gezamenlijke Dutch/Nordic party gegaan!

De stagieres kwamen op tijd het kantoor binnenstrompelen, dat wel, maar zagen er als zombies uit.

Sommige game ontwikkelaars die ik die dag sprak, zagen er uit als creaturen die uit het door hen zelf ontwikkelde spel gekropen waren.

clip_image001

Wel viel het me op dat de grotendeels jeugdige Nederlandse entrepreneurs uit het goede hout gesneden waren. Hadden inmiddels de nodige (zakelijke) klappen gehad en beseften dat naast het artistieke gedeelte ook het zakelijke gedeelte bittere noodzaak is om gezond verder te gaan.

Dutch Game Garden kreeg een prettige oppepper van de Europese Unie en Nederlandse aanhang:

 
 

Persbericht
Datum: 2 maart 2011

Europese miljoeneninvestering in
Nederlandse game-industrie
Dutch Game Garden zet in op ondernemerschap,
innovatie en kennisuitwisseling

UTRECHT – De Europese Unie investeert met het rijk, de provincie en gemeente Utrecht samen vier miljoen euro in de Nederlandse gamesindustrie. Deze investering moet leiden tot extra werkgelegenheid, innovatie en ondernemingen binnen de snel groeiende Nederlandse gamessector. De financiële bijdrage is bedoeld voor Dutch Game Garden, een in Utrecht gevestigde stichting die zich al jaren inzet voor de ontwikkeling van deze jonge industrie.

www.dutchgamegarden.nl

Bij ons in de buurt (San Francisco/Silicon Valley) zie je aan de stap van de ondernemer dat het elan terugkeert. De miljarden (waarde) bedrijven als Twitter, Facebook, Groupon, enz. zijn bekend, maar de nieuwe bedrijven en incubators worden weer uit de grond gestampt. Naast ’love’, is er ook ‘business in the air’. En, de Amerikaanse banenmarkt groeit weer, de netto aanwas van meer dan 190.000 nieuwe banen zorgde ook voor een positieve ‘push’ op de beurs.

Is alles botertje tot de boom? Dacht het niet; olie heet de zwarte piet die roet in het eten gooit (Amerikanen zouden zeggen; “no pun intended”).

Maar, ik doe niet aan buitenlandse politiek, voor het merendeel overheerst het positieve gevoel, en als ik dan denk aan de 30+ senior studenten van HOPE (die ‘E’ staat voor entrepreneurship) die volgende week de Valley en omstreken gaan verkennen, dan overspoelt mij een warm gevoel van tevredenheid. Die studenten van Rotterdam, Delft en Leiden gaan mij niet teleurstellen!

Ik weet wat men van mij zou kunnen zeggen:

clip_image0024:20clip_image003Add toclip_image003[1]Added to queue

Roger Hodgson (Supertramp) – Dreamer 2004

Roger Hodgson (Supertramp) – Dreamer 2004 Released 1974 Dreamer, you’re nothing but a dreamer Well can you put your hands in your head, oh no! I

Maar, vrienden en vriendinnetjes, het deert mij niet, of zoals de Amerikanen wellicht zouden zeggen “it’ll be me sausage”. clip_image004