Een deprimerend verhaal over een oude liefde

De East Bay Express opende deze week als volgt:

Sound Arts Fading Out at Ex’pression College 

Against a grim economic backdrop, students and former instructors say Ex’pression’s new corporate parent is dismantling the school’s flagship program.

By Sam Lefebvre @Lefebvre_Sam

clip_image001

When Hannah Nelly visited Ex’pression College in 2013, she was smitten with the lavish recording studios available to students in the Sound Arts program. Following an ownership change, new policies forced out longstanding instructors and alienated others.

Niet geheel onverwacht, Ex’pression was al geruime tijd ziek en de overname was wellicht de bloedtransfusie (lees geld) dat de bedlegerige patient nodig had. Augustus vorig jaar werd ik benaderd door de president van SAE, de ovenemende partij. Tijdens een diner in Emeryville lichtte hij me in over de overname perikelen en het vele achterstallige onderhoud bij Ex’pression. Plotseling vroeg hij me of ik wellicht weer full time aan boord zou willen komen. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken, ik ben de mening toegedaan dat je nooit bij dezelfde partij terug moet gaan als opperhoofd; hetzelfde succes kan nooit meer behaald worden!

clip_image003

Nee dus. Wel wilde ik me ter beschikking stellen als lid van de Raad van Advies, hetgeen in overweging genomen zou worden. Wat daarna volgde valt met geen pen te beschrijven, golfjes van ontslagen volgden, waaronder overigens ook eerder genoemde president. Het vermoeden is dat hij teveel betaald heeft voor Ex’pression, en daarnaast ook te gul was met zijn ontslagregelingen naar de smaak van de nieuwe Australische eigenaren. Onlangs hebben we een reunie gehad met de Ex’ Ex’ medewerkers waarbij tussen de vreugde om elkaar weer te zien een aantal zeer verontrustende verhalen gedeeld werden. Hoe dit af gaat lopen valt niet te voorspellen, maar een ‘Happy End’ gaat het zeker niet worden. Over naar een dankbaar onderwerp; voetbal! M’n oude partner Jos Kuijer, met wie ik in de beginjaren ’90 kindervoetbalprogramma’s in Tampa, Florida produceerde, meldde me dat het tijd was om naar huis te komen omdat JanLul.com door Fox van het internet verwijderd was. Kortom, wilde ik Sparta ‘live’ zien, dan kan dat alleen maar op Nederlands grondgebied. Komt mooi uit, wanneer we volgend jaar juni, of zoveel eerder verhuizen, dan is Sparta net weer terug in de eredivisie, waar ze ook nog in zaten toen we naar de V.S. verhuisden! Inmiddels is Astrid links en rechts de spullen aan het verkopen die de terugkeer niet mee gaan maken, en daar is ze verdomd handig in. Iedere keer komt ze weer triomfantelijk met een vuistje dollars het huis instuiven. Net als ik kijkt ze verlangend vanuit de Verenigde Staten naar Nederland!

clip_image005

December gaan we alvast een voorproefje nemen en kerstmis in Nederland vieren. Ben benieuwd!

Comments are closed.