Een opwindende week met lelijke storing

Vorige week zaterdag trokken Astrid en ik goedgemutst door het mooie middeleeuwse Bologna. Bo-Peter had een lunchafspraak geregeld met 5 studiegenoten en voor die afspraak hingen we schaamteloos de toerist uit, waarbij je natuurlijk niet ontkomt aan een foto voor een van de vele kasteeltjes of paleizen die Bologna rijk is:

image

Heerlijk (en nog verbazingwekkend goedkoop ook) van de lunch genoten met studenten uit diverse landen, waarbij kostelijke verhalen ter tafel kwamen. Nadat we al drentelend de middag door waren gekomen, begon de graduation ceremonie bij Johns Hopkins University.

image

Indrukwekkend, dat is het juiste woord. Nadat Direkteur en Professor Internationale Economie Michael Plummer zijn intro had gedaan, en de diverse prijzen waren uitgereikt, werd het tijd om een lauwerkrans te zetten op het hoofd van elke afgestudeerde bolleboos.

image

Bo-Peter wordt vereeuwigd met Direkteur Michael Plummer. Een van de geestige ‘meegevers’ van gastspreker Martin Fraenkel, President S&P Global Platts in Londen, en uiteraard een alumnus van Johns Hopkins, was de volgende: “zorg er voor dat je niet tussen de boom en de hond terecht komt”. Eentje om inderdaad mee te nemen en te onthouden. De receptie die volgde was er uiteraard een van vreugde en opgeluchtheid; “we hebben het gehaald!”. Na de receptie slenterden Astrid en ik, bij gebrek aan een taxi, naar ons AirBnB onderkomen. Helaas brak een bandje van Astrid’s schoen af, hetgeen haar voortgang belemmerde. Voor mij eigenlijk niet zo slecht, want eindelijk liepen we gelijk op! We haalden nog net ons favoriete restaurant Il Moro, waar we daags daarvoor een warm onthaal hadden gekregen. Na wat lokale wijn voor mij en enige limoncello’s voor Astrid, strompelden we de laatste 200 meter naar “huis”, waar we van een welverdiende nachtrust genoten. Zondags weer toeristisch doorgebracht (met zo’n treintje), heerlijk van de lunch genoten en ‘s avonds Bo-Peter getracteerd bij……Il Moro. Maandag: was geprogrammeerd als inpakdag voor Bo-Peter en betekende voor ons terugkeer naar Schiphol.

image

Maar wel met drie zware koffers van Bo-Peter bij ons (lang leve mijn Delta Gold traveler lidmaatschap). Het zag er allemaal goed uit, Bo-Peter zou dinsdag aankomen, 29 mei ingewijd worden bij het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Den Haag, waarna hij door zou reizen naar NFIA San Francisco om daar zijn werk te gaan doen als Assistant Area Director. In de Bay Area zou hij voorlopig bij broer Kaj gaan inwonen. Fantastisch vooruitzicht. Tot het moment dat……… Verderop meer hierover. Omdat ik maandagavond in Groningen acte de presence diende te geven, hadden schoonzussen Danielle en Wendy op zich genomen om ons heen te brengen (Danielle), waarna bij Schiphol Wendy ons zou opwachten met een bus om alle bagage te laden en ons snel naar ons vervoermiddel te brengen. Alles lukte wonderwel en ruim op tijd kon ik me geestelijk voorbereiden en tot mijn genoegen de zaal vol zien lopen.

image

Foto: Joost Nuijten / Innuendo Fotografie

Het onderwerp: ‘Silicon Valley, wat kunnen we leren en wat nemen we mee’. Geen opening zonder Trump, Rutte’s nieuwe grote vriend.

image

Foto: Joost Nuijten / Innuendo Fotografie

Na afloop enige kritische vragen van Niek Huizenga, Co-Founder Launch Café in Groningen en nog veel meer. De zaal kreeg uiteraard ook de mogelijkheid om een portie vragen te stellen, waar mede presentator/organisator Jarno Duursma, trendwatcher en social media expert, en ik ons ‘dapper’ doorheen sloegen. Leuk dat de NOM in een tweet mijn Silicon Valley gezegde “If your dreams don’t scare you, you don’t dream big enough” de wereld inzond. Interesse in Jarno’s indrukwekkende lezing over Singularity University en daarmee de toekomst? Toets op YouTube SMC050 Jarno Duursma in. Mijn naam geeft mijn presentatie als resultaat.

image

Foto: Joost Nuijten / Innuendo Fotografie

Volgens goed Silicon Valley gebruik blijft de spreker tijdens de receptie beschikbaar voor persoonlijke vragen die mensen en bedrijven hebben. Tussen twee haakjes, de fles wordt als een baby beschermd, dat wel!

image

Foto: Joost Nuijten / Innuendo Fotografie

Daarna nog nagenietend een kleine wandeling naar Hotel Mercure dat de organisatie van SMC050 voor mij geboekt had. Toen kwam het telefoontje dat me enorm boos maakte, furieus zelfs. Na tot rust gekomen te zijn in het hotel heb ik een keurige e-mail gestuurd naar een der mensen die hoog in de boom zitten bij BuZa. Deze persoon beantwoordde mijn e-mail bijna onmiddellijk (hulde), maar daadwerkelijk is er nog niets positiefs uit voortgekomen. De verantwoordelijke personen houden zich op de vlakte, hetgeen beneden peil is. Een ding kan ik wel beloven, op z’n Ruttens, wanneer dit voor volgend weekend niet in orde komt, dan breekt de pleuris uit. Excuses voor de geheimzinnigheid, jullie krijgen nog nadere informatie wanneer de tijd daar rijp voor is. Tijdens de terugreis naar Loosdrecht had ik veel om over na te denken. Maar, ‘s middags spreekstalmeester bij Volta Ventures; de show must go on. Twee goede en interessante sprekers, allereerst het jeugdige wonderkind Ruben van Vreeland van Bitsensor: “wij ontdekken een hacker binnen 50 milliseconden waar normaal tot 9 maanden voor staat”. En, blokkeren dat gevaar tegelijkertijd. Programmeerde al op z’n 9e en begon in de cyber crime business op z’n 14e. Hallo, bent u daar dan?! Maar wel vorig jaar samen met zijn eveneens bejaarde partner Alex Dings (21) deze prestigieuze prijs in de wacht gesleept:

image

Martin de Ronde Co-Founder van Guerilla Games en nu Co-Founder van ForceField VR, kwam ons in duidelijke taal uitleggen waarom Virtual Reality niet dood is!

image

Archieffoto.

Samenwerking met o.a. Microsoft en Facebook brengt een stabiele basis voor de maar liefst 70 ForceField VR medewerkers. Geweldige middag, geweldige receptie. Gelijktijdig gebeurde het volgende in San Francisco:

Conference “Climate Is Big Business”
California and the Netherlands share a commitment to the environment. And together we will host the climate change conference “
Climate Is Big Business” in San Francisco on May 24. Dutch and American businesses with green business cases will attend, together with Governor Brown, Netherlands Minister for the Environment Sharon Dijksma, and California EPA Secretary Rodriquez.

Waarom is dit belangrijk om in de Luim te vermelden? Minister Sharon Dijksma zou op zeker ook een vis-à-vis hebben met Gouverneur Brown van Californie, waarbij de mogelijkheid om over gratie voor Singh te praten een buitenkans zou zijn. Willem van Ee, mijn huidige gesprekspartner bij BuZa, Capo di Capi bij de directie consulaire zaken en visumbeleid, beloofde me alles in het werk te stellen om dit aan haar agenda toe te voegen. Je zou toch zo zeggen dat het eens een keer moet lukken. Ik ben benieuwd.

image

Gouverneur Brown hier in gesprek met Sharon Dijksma. Achter Dijksma de fiere leider van het consulaat in San Francisco; Consul Generaal Gerbert Kunst. Wie weet heeft hij een goed woordje voor Singh gedaan nu er zich weer een mogelijkheid voordeed. Je weet ‘t niet! Eigenlijk een week met een onzeker gevoel dat doordruppelt naar de komende week, met eventueel een lelijk gevecht in het verschiet. Maar wie weet, optimistisch als ik ben geloof ik nog in het goede in de mens, tenzij het tegendeel blijkt. Volgende Luim betekent een nieuwe Luim, nieuwe kansen!