Niet verder vertelle, dat van Libelle!

Wanneer ik weer eens gedesillusioneerd van Sparta thuiskom, mag ik wel eens in de Libelle duiken. De laatste maanden veel gedaan! Behalve afgelopen zondag natuurlijk, toen onze jongens met de hakken over de sloot (doelsaldo) weer een jaartje ere divisie bij mochten schrijven. Maar, sinds jaar en dag vermaak ik me met ‘Jan, Jans en de kinderen’, de columns van Anne Wil (uit het leven gegrepen) en natuurlijk mijn held; Hans Verstraaten, een man in een vrouwenwereld. Met name die over zijn ex-vrouw (aan de lijn) kon ik wel waarderen: https://www.libelle.nl/mensen/hans-ex-vrouw Die man heeft een goed gevoel voor humor! Enfin, afgelopen week, eigenlijk t/m zondag, organiseerde Libelle in Almere ‘Het grote GELUK Libelle zomerweek’. Heel stiekem had ik daar wel heen willen gaan om Hans te ontmoeten en diep in zijn ziel te kijken, hoe hij zich voelt in een door vrouwen gedomineerde wereld. Uiteindelijk niet gegaan, ik ben een miezerd wat dat betreft, maar ik had een goede afvaardiging:

clip_image002

Onder aanvoering van (Schoon) moeder Riet Gruter togen Danielle, Astrid (mijn duifje) en Wendy op pad en zo te zien, en na een paar wijntjes terug in Loosdrecht, was dat goed bevallen. Helaas was voor de columnisten maar een half uurtje ingeruimd en was het thema ‘geluk’ niet echt doordrenkt in het evenement. Beter nog, buiten de mannen die achter de diverse stands stonden, waren er op zo’n 8.000 vrouwen slechts twee mannen aanwezig. Wat zou ik in mijn element geweest zijn! Astrid had de meiden van Lois Lane nog wel even willen zien, uiteindelijk had ze met mij een stuk management gedaan, alsmede het fan magazine.

clip_image004

Maar ja, die traden om 17.00 op (file tijd), en ze weet hoe ik op die kruimige aardappels gesteld ben (geintje, voordat ik weer een en ander naar m’n hoofd krijg). Het was in ieder geval goed georganiseerd, inclusief het parkeren en bussen die regelmatig de massa’s vervoerden naar het evenement. Oh ja, die rubrieken met ‘bedkamergeheimen’ vind ik wat ranzig, zoveel keer kunnen wij mannen toch niet in de maling zijn genomen?! Maandagavond aangezeten aan liefdadigheidsdiner Kankerbestrijding via Alp d’Huzes) van de brandweer van Mijdrecht, waar zwager Aldert (man van eerder genoemde Danielle) als duiker indrukwekkende prestaties levert.

clip_image006

Aldert rechts uitgeput op de top in 2015, maar kijk naar het bedrag dat ze toen opgehaald hebben. Hulde! Inmiddels kwam Sky (zoontje van eerder genoemde Wendy) met zijn kart op het circuit van Francorchamps in Belgie tot zijn beste prestaties van het seizoen:

clip_image008

Sky, nr. 17, op de hielen van de leiders. Man, man, wat een familie! Astrid en ik zijn gisteren naar Bologna gevlogen waar zoon Bo-Peter vandaag officieel zijn Master Internationale zaken uitgereikt krijgt. Trots!

clip_image009

Wie had gedacht dat deze playboy ooit nog serieus zou worden? Hou Singh in de gaten, grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit! Zo, nu even on-line om mijn Sparta seizoenskaart voor volgend seizoen te kopen, zelfde plek bij dezelfde leuke mensen.

clip_image011

Die club uit Zuid vierde feest, wij ook. Omdat we niet degradeerden. Nou en? Doet me denken aan mijn tijd bij Graaf Willem II-VAC in Den Haag, elke wedstrijd practisch met de rug tegen de muur en feest wanneer we weer in de KNVB bleven (toen had je nog een onderbond).

clip_image012

Ja, je moet er natuurijk wel wat voor over hebben!

Comments are closed.