Minister Dekker, alias Sander de Zwijger

NEGEN weken en de Minister van Rechtsstaat zwijgt in alle talen. Overigens, maar dit terzijde, interpreteert Sander Rechtsstaat verkeerd? Ziet hij Jaitsen Singh als Links? Helaas, moeten we constateren, er komt helemaal niets uit zijn mond.

Getalsmatig stellen die 9 weken niets voor wanneer je het vergelijkt met de 1.871 weken die Jaitsen Singh o.a. heeft doorgebracht in gezellige gevangenissen als Folsom Prison en San Quentin. Daar heeft Johnny Cash hele prettige liedjes over gemaakt. Aanraders. Duidelijk is dat Sander als Minister valt onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Laten die nou net al de hele smoezenbak gevuld hebben met drogredenen om Singh niet naar Nederland te halen. Eigenlijk zit Minister Dekker dus met z’n handen in het haar, maar ja, zolang de Tweede Kamer hem niet op het matje roept, blijft hij zitten waar hij zit (de rest kunnen jullie zelf invullen). Kortom lieve lezers, laat dit een sneeuwbal worden die als een lawine Den Haag binnen raast. DELEN is ons enige wapen. Just do it! In niet gerelateerd nieuws (Minister Dekker woont samen) verheugt het me jullie te laten weten dat mijn allerliefste rots Astrid en ik gisteren 33 jaar geleden in het huwelijksbootje getreden zijn.

In vier landen gewoond, drie mooie jongens voortgebracht, en dat allemaal in een periode van 1.716 weken. Voor ons zijn die weken voorbij gevlogen, voor Singh niet echt. Heb een hart daar in ‘Den Haag’, bel Governor Gavin Newsom in Sacramento, vraag om gratie, en zeg dat ze Singh onder rembours naar Nederland kunnen sturen. Moet ik nu alles voorzeggen? Alle gekheid op een stokje: dit is SCHANDALIG! Ik laat de Luim hierbij, de affaire Singh en al die Nederlandse onwil maakt me alleen maar boos. Uiteraard ter afsluiting de dienstmededeling dat a.s. woensdag aflevering 74 van ‘Uit de Amerikaanse school geklapt’ verschijnt. Wat mensen daarin aantrekt? Het gaat over echte, bestaande karakters. Het zijn net mensen! Blijf in ieder geval veilig en gezond. Newsflash: Broer Rob en ik zijn bij Sparta het komende seizoen gelukkig in dezelfde groep ingedeeld. Selfies kunnen weer tegemoet gezien worden!