Zomaar een Luim uit de losse pols om het (on) weer te vergeten!

Heel lang geleden (meer dan 33 jaar) werd er een boekje van mijn hand gepubliceerd onder de titel ‘Geheel Exclusief Laanens Unieke Luimen’, als geadverteerd in de Automatisering Gids (AG) waarin mijn wekelijkse Luim indertijd verscheen. De gerenommeerde oud journalist Richard Keijzer beweert tot op de dag van vandaag dat de redactie van AG nimmer de advertentie geplaats zouden hebben indien zij het anagram (Richard corrigeert dat wel) ontwart zouden hebben: GELUL. Maar dit terzijde. Buurvrouw Natalie verwittigde Astrid dat het boekje van haar man (ik dus) te koop stond op Marktplaats. Astrid ging daar onmiddellijk achteraan, en verdomd:

Vijf grappige boekjes voor €5. Dat moet het tekenwerk van mijn broer Rob teweeg hebben gebracht, immers, wie kent de (nog levende) automatiseringshelden van de mid 80-er jaren nog? Deze herinnering, ooit geprijsd voor fl. 14,95, doet nu dus nog maar één euro. “Nou, die willen wij wel hebben,” besloot Astrid, “het laatste gave exemplaar heb je aan buurman Kamp gegeven.” Astrid in conclaaf met Thea Haak (geen familie van), die mededeelde dat ze zelfs twee exemplaren had. Huh?! Nu komt het (tromgeroffel); toen ze hoorde dat Astrid degene is aan wie het boekje opgedragen was ‘Opgedragen aan Astrid die ondanks al m’n Luimen van me blijft houden!’ smolt haar hartje en gaf ze de boekjes gratis weg. Dat is toch een sprookje? Zo komt genereuze Thea Haak in het illustere gezelschap van Nico, Guus en Kapitein Haak. The End. Nee, nee, nee, nu Henk Fraser na dit seizoen Sparta verlaat, laat ik de volgende complottheorie los. Schmidt vertrekt bij PSV, Slot gaat van Feyenoord naar PSV en Fraser gaat naar zijn droomclub; Feyenoord. Of; hij wordt bondscoach. Hij heeft natuurlijk in zijn nog twee jaar doorlopende contract een clausule dat hij weg mag wanneer hij zich kan verbeteren. Gezien de huidige positie van Sparta een eitje! Over eitjes gesproken; mijn aandacht werd getrokken door de volgende kop in het AD van gisteren:

Rotterdammers willen superjacht Bezos bekogelen met eieren: ‘Kan niet zomaar alles maken’

Rotte eieren wel te verstaan. Zou het gesponsord worden door Amazon.nl? Van de Hef blijf je af, dat is de boodschap. Nu we toch in Rotterdam zijn; morgen Feyenoord-Sparta om 12.15. Nou effe afwachten hoe gemotiveerd Fraser ‘onze’ jongens het veld instuurt. Een proeve van bekwaamheid. En laten we het nu dan hebben over sportiviteit. Voor u gelezen in de Gooi- en Eemlander (je merkt wel dat ik nogal wat vrije tijd heb):

Hockeybond KNHB betreurt de manier waarop de nacompetitie in de zaal zondag eindigde. Bij de vrouwenwedstrijd tussen Bloemendaal en Laren besloten beide teams in de slotfase, bij een stand van 4-3, de klok te laten aflopen zonder verder te spelen. Beide teams hadden aan die stand genoeg om in de hoofdklasse te blijven.

Vanaf de tribunes in Den Haag zagen de hockeysters van Ring Pass verbouwereerd toe hoe de speelsters van Bloemendaal en Laren de laatste 1,5 minuut stil bleven staan op het veld, zonder de bal te beroeren. “Onsportief!”, werd vanuit het publiek geroepen. Bloemendaal won met 4-3, waardoor Ring Pass degradeerde.

Helaas gebeurde iets soortgelijks ook bij Nederland-Ierland (WK ’90), maar  die speelden toen nog de bal op het middenveld heen en weer. Overigens ook schandalig, maar na de 1-1 gingen beide landen door. Voor straf lootte Nederland vervolgens tegen Duitsland en die nemen geen krijgsgevangenen. Frank Rijkaard kreeg rood nadat hij Völler maar liefst twee maal in z’n krullen gespuugd had. Uiteindelijk werd Duitsland wereldkampioen. Hoe kom ik nu na dat sprookje waar ik aan begon aan dat vreselijke einde? Het weer, dat is het. Dus, blijf zonnig en laat je niet meeslepen door complottheorieën (behalve de mijne). Happy Olympics!