Komt mij ter ore dat………

Sparta zonder publiek wil spelen omdat 1/3 supporters in het stadion niet lonend is. Het is (nog) niet zeker, maar mocht dat zo zijn, dan overweeg ik om m’n seizoenkaart niet te verlengen. Dit is het tweede seizoen dat we amper wat terug krijgen voor de waarde van onze zuurverdiende €€, en dat heet terecht ‘liefde voor Sparta’. Moet wel van twee kanten komen, oftewel ‘it takes two to tango’. Sparta is gewaarschuwd! Zo kwam mij indertijd ook ter ore dat in de ‘steamy’ clip van ‘Paradise by the dashboardlight’ dat meisje in de uitdagende witte outfit helemaal niet zong ‘what’s it gonna be boy’.

Dat werd gezongen door Ellen Foley, die eruit zag als een kostschoolmeisje. Voorzichtig nu. Recenter kwam me ter ore dat Meatloaf zelf ten onder ging aan COVID, zonder gevaccineerd te zijn (niet bevestigd). Van het bovenstaande zijn er twee van horen zeggen, dus onder voorbehoud. Dat van de clip is 100%. De komende tijd zal leren hoeveel waarheid ‘ter ore’ bevat. Interessante proef. Afgelopen maandag weer lekker met m’n seniorenploegje getraind. Leuk om die vertrouwde gezichten weer te zien (zwoegen). The Voice was natuurlijk weer een dankbaar onderwerp, zeker ook omdat wij, de Gympies, ons als één m/v hebben teruggetrokken uit The Voice Senior. Als gedoodverfde winnaar, volgens een anoniem jurylid (Anouk), waren wij reeds in het bezit van de gouden microfoon. Welnu, men heeft mij gevraagd die te retourneren, hetgeen ik volgaarne doe.

Wederom een klap van jewelste voor het bastion van De Mol. Inmiddels bereiden de Gympies een cover voor van de Monkees met als titel ‘Hey, hey, we’re de Gympies’. GooiTV krijgt de primeur voor de clip. Van oud naar jong. Ik voel me vereerd om de komende drie jaar als Chairman of the Board bij Dutch Game Garden de kar te helpen trekken die jonge bedrijven voortstuwt in de vaart der volkeren. Een evenement dat zijn schaduw ver vooruit werpt is de Game Developers Conference (maart) in San Francisco. Daar heb ik tijdens mijn consulaatjaren veel mee van doen gehad. Het doet me deugd dat de Dutch Game Association de gamers die de trip aanvaarden prepareert, en dat ze mij uitgenodigd hebben om wat van m’n expertise ter beschikking te stellen. ‘Giving back’, noemen ze dat in Amerika, en zo hoort het ook. Er worden door ons nog, zó bekend met de Engelse taal (not!), te veel fouten gemaakt door woorden te verzinnen of te misbruiken. Grappen als ‘I fok horses’ doen de ronde, of deze:

maar fouten met centimeters en Celsius in plaats van inches en Fahrenheit kunnen je de kop kosten. Mij is ter ore gekomen dat in getallen punten en komma’s ook van plaats wisselen. Bij verkeerd gebruik kan dat een massa geld schelen. Ik bedoel maar! Overigens is deze ‘ter ore’ een feit. Gisteren scheen zowaar de zon, iets dat ik jullie allemaal de komende dagen en weken gun. Blijf gezond, blijf op je hoede.