Linda, Linda, Linda!

‘Zoals je daar nu zit met betraande ogen, wat is er mis……….’, zong Frank Boeijen en toen ik de ‘cover’ van de nieuwe Linda zag, en mijn oog viel op TITS ‘R’ US, dacht ik ook wat is er mis met Linda. Allereerst moet je wel ongelooflijk creatief gemankeerd zijn om hiermee te komen.

Zo klef en goedkoop maak je het zelden mee. TOYS ‘R’ US, waar het van gejat is, zou wat dat betreft beter passen bij shirtsponsor EasyToys, u weet wel. Je denkt terug aan de tijd van Chick en Candy, maar die waren toen een soort van baanbrekend. En dan die andere kleffe lokteksten! Ik ga mee met haar trant van denken en behandel elke tekst op navenante wijze. ‘Jetsers nog aan toe. We vieren de tiet’. Met het carnaval om de hoek denkt Ria Valk na ‘Worstjes op mijn borstjes’ hoge ogen te gooien met ‘Jetsers vangen ketsers’. Barry Hay: ‘Gelukkig word ik nog elke dag wakker met een erectie’. Doorgehaalde oorspronkelijke tekst in het interview: ‘wel jammer dat die ODOL na m’n ochtendplasje even snel weer verdwenen is’. Aan de borst: ‘Mijn zoon van zeven drinkt twee keer per dag’. Nog afgezien van de vurige wens dat zijn vriendjes daar niet van op de hoogte zijn, weet je nu waar het begrip melkmuil vandaan komt. Maar nu de kraker. Nu Linda klaarblijkelijk weer herenigd is met Jeroen, moest ze als de wiedeweerga inspiratiebron verwijderen. Als volgt: ‘deze uitgave is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van mijn ex, Jeroen Tietbergen’. Wéér die subtiele verwijzing, zó creatief. Overigens kan ik me niet voorstellen dat al die lieve mevrouwen wisten dat ze voor het goede doel (Linda?) in hun blote ‘boobies’ achter die ranzige teksten zouden staan. Gelukkig heeft Astrid dit discountabonnement gelijk weer opgezegd. Even naar a.s. zondag: Sparta-Ajax. Mijn stille wens is dat Ajax oppermachtig is maar op een of andere manier het leder niet in het Spartaanse doel krijgt. Geholpen door paal en lat houdt keeper Olij het doel schoon. En dan, 90+6, schiet invaller Engels vanaf de middenlijn de winnende treffer voor Sparta over de te ver voor zijn doel staande goalie Pasveer. Er wordt zelfs niet meer afgetrapt. Die dingen gebeuren. Echt waar! De eerste overwinning met 1-0 van Sparta tegen Ajax die ik me kan herinneren was van 25 maart 1956. Als jochie van 9 zag ik Tonny van Ede scoren. Even naar de oude doos voor een elftalfoto van dat seizoen:

Linksonder Tonny van Ede. Bij Ajax stond Eddy Pieters Graafland nog in de goal. Eddy PG ging in 1958 voor het recordbedrag van fl. 134.000 naar Rotterdam Zuid. Maar goed, dat heeft niets te maken met komende zondag. Foto’tje van m’n broer Robbie en mij traditiegetrouw vóór de wedstrijd op facebook, dan zijn we in ieder geval nog vrolijk. Vandaag wordt ook een vrolijke dag, dan krijgen we bezoek van de toekomstige schoonouders van Ivar, die gisteren uit Canada overgekomen zijn. Des te heuglijker omdat zijn aanstaande, Arielle, woensdag de verlossende beslissing van de IND kreeg dat ze de komende vijf jaar sowieso kan rekenen op een verblijfsvergunning. Ik heb begrepen dat de ouders van Arielle niet drinken, maar dáár moet toch een toast op worden uitgebracht. Ook schijnen het goede eters te zijn, terwijl Arielle’s beide zussen ook meekomen. En Ivar en Arielle kunnen er ook wat van! Astrid is op alles voorbereid, ‘la grande bouffe’ kan beginnen!

Geintje. Jullie begrijpen het, de stemming zit erin, het optimisme eveneens, en hopelijk kan ik hetzelfde van jullie zeggen.