Samenzwering

In het rokerige lokaal (“wat nou niet roken?”) baste de vadsige republikein van Texas dat ze in een ‘fucking catch 22’ zaten.

“Wanneer wij massaal in de senaat tegen dat stimulus package stemmen dan zijn wij onze status als patriot kwijt, en doen we het wel, dan zijn we onze achterban kwijt”. 

En, in the end of the day vonden ze natuurlijk de oplossing; drie republikeinse senatoren maakten uiteindelijk het verschil uit tussen Yes or No stimulus package.

Twee vrouwen en een man werden geslachtofferd voor het goede doel.

Stimulus package aanvaard – belastingverhoging voorkomen.

En dit alles onder het motto; “dat de nationale schuld toeneemt, okay, maar belastingverhoging, never”.

Het huis van afgevaardigden stemde als volgt:

246 democraten voor, 183 republikeinen tegen.

Dat noemen ze nog eens gezamenlijk de schouders er onder zetten!

De senaat stemde als volgt: 60 voor en 38 tegen.

Inklusief drie republikeinen dus, anders was het niet gelukt.

En, om de noodzakelijke zestigste stem te krijgen werd de stemming enige uren verlengd om de democratische senator Sherrod Brown van Ohio in te vliegen die de begrafenis van zijn moeder bijwoonde.

America the beautiful!

De bijlagen illustreren waarom het gaat; “what’s in it for me”.

Voor ons Californians is hebelangrijkste dat er dankzij het stimulus package 396.000 banen gecreeerd worden.imaget

The Economist:

image

Vervolgens gaat het artikel uitbundig in op de gemiste kansen.

Voorlopig blijft onder dit alles Obama’s rapportcijfer redelijk stabiel

Obama Approval Ratings

clip_image001

Data provided by RealClear Politics

Intussen blijft het in Californie huilen met de pet op voor wat betreft het overbruggen van een gat van $41 miljard in ons staatsbudget.

Het werd Arnold echt te veel!

Na het verplichten  van staatsambtenaren tot het nemen van twee vrijdagen onbetaald verlof per maand (furlough), vervolgde hij zijn aanval met het aankondigen van het ontslag van maar liefst 20.000 ambtenaren!

Ja, nu ziet het er naar uit dat gedurende het komende weekend men alsnog tot een compromis komt.

clip_image002

And now something entirely different!

De median waarde van Californische huizen is maar liefst met 41.8% omlaag gegaan het afgelopen jaar.

Maandelijks krijg ik een ‘gratis’ melding van de populaire site zillow.com dat mijn huis wederom met zoveel duizend dollar in waarde is gedaald.

Ondanks dit alles blijft California Dreamin’ mijn lijflied, en ben ik dankbaar dat mijn broer Rob deze aflevering gesponsord heeft.

Nu dus een mededeling van mijn sponsor:

Maaszicht
Schrijver: Rob Laanen

sam pb.indd

Een reclameontwerper en een gepensioneerde zakenman ontvangen ongeveer gelijktijdig een nogal compromitterend telefoongesprek. De een hoort de stem van zijn overleden moeder, de ander die van een jonge mysterieuze vrouw. Om zijn politieke ambities te beschermen, roept de zakenman de hulp in van een neef die een hoge functie bij de BVD bekleedt. De reclameontwerper denkt aanvankelijk aan een misselijke grap totdat hij wordt geconfronteerd met nog enkele bizarre voorvallen. Onzichtbare vijanden isoleren hem langzaam maar zeker van zijn omgeving. Paranormale krachten, menselijke genialiteit of toch het werk van een verknipte geest?
Aanvankelijk beperkte de creativiteit van de geboren Rotterdammer Rob Laanen zich tot figuratieve kunsten zoals tekenen en schilderen. In zijn huidige woonplaats Culemborg kwam daar zijn fascinatie voor het schrijven bij. Eerst als medewerker van de plaatselijke krant en later (in 1997) als debuterende schrijver in de thriller S.O.S. Hotel New York. Ruim tien jaar later slaat hij met de meeslepende thriller Maaszicht opnieuw toe.
ISBN: 978-94-6008-003-6
blz.: 256
formaat: paperback 14,8 x 21 cm

Stuur door naar een vriend of kennis

Prijs: € 16,50