KLM huisjes

Terwijl rondom mij de wereld verbrandt, de Dow Jones inmiddels aan een stevige doorbraak begonnen is (+17% voor het jaar) en Sarah Palin’s boek ‘Going Rogue’ op uitkomen staat; wacht mij een moeilijke keus.

Nogmaals kijk ik in mijn boekje, waarna mijn blikken razendsnel over de huisjes dwalen.

Verdomme, waarom heb ik mijn leesbril in mijn koffer laten zitten?!

In den blind kies ik het leukste huisje en geef de ietwat ongeduldige stewardess een stralende glimlach.

Zo dat mogelijk is na een vlucht van 10 uur en diverse hapjes en snapjes.

clip_image001

KLM miniature number 32
Delft, Koornmarkt 81 Built shortly after 1536 Restored in 1911

Maar, we hebben een winnaar, nadat ik de bril tevoorschijn heb getoverd, blijkt dat mijn eigen Astrid het nog niet aangekrast had.

Ja, nu is het goed thuis komen!

Overigens, wat een week bij Economische Zaken!

Over de inhoud mag ik niet echt uitweiden, wel over de gloedvolle speech die staatssecretaris Frank Heemskerk tot zijn troepen hield.

clip_image002
Frank Heemskerk

“Jullie zijn de oren en ogen van het Koninkrijk der Nederlanden in het buitenland; op jullie baseren wij de hoop dat Nederland zich verder zal uitbreiden op de aardkloot en derhalve de recessie eerder een halt toegeroepen kan worden”.

Weliswaar meer met minder, we zullen ergens tussen de 10 en 20% gekort gaan worden, maar we gaan er voor Frank!

Tussen twee haakjes; dit zou wel eens mijn laatste KLM huisje kunnen zijn!

De week was zo volgeplempd met interessante onderwerpen, geweldige bedrijfsbezoeken (o.a. Media Park en Triodos Bank) en……speed dating.

Elk kwartier een collega van de EVD die met een buitenland collega bij kon praten en de andere dag idem dito met buitenlandmedewerkers van de Kamers van Koophandel.

Zodanig druk dus dat ik mijn 3 broers en schoonzussen heb gevraagd om mij na aankomst op Schiphol bij het brugrestaurant te ontmoeten voor een uitgebreide lunch.

Geen tijd nog om naar Culemborg, Almere en Maarssenbroek te rijden.

Wel heerlijk hoor die broodjes kroket!

Na afloop van de week (vrijdagmiddag 14.00) naar café Wildschut in Amsterdam voor een combi glaasje wijn met Bert Lubbers, voormalige perscoryfee en mede oprichter van PR bureau Lubbers en de Jong, en Pam Werdler van het Commissariaat voor de Media (24 jaar niet gezien).

Vervolgens weer teruggespoed naar Den Haag voor een reunie met medewerkers van het eerste uur van mijn eigeste Multi Function.

Restaurant Raar in Scheveningen werd de locatie en ook daar een geweldige (soms emotionele) bijeenkomst van mensen die in 1976 en later een heerlijk bedrijf uit de grond stampten.

En natuurlijk werden de gescoorde orders groter en de echtscheidingen en wat van dies meer zij breed uitgemeten, maar wat een heerlijke avond.

Op die paar schoften na die er na zo’n 30 jaar nog zo goed uitzagen.

“Heb jij je haar geverfd, joh?”

“Die wallen zijn toch zeker gelift; ja toch?!”

Goed geslapen die nacht.

Zaterdag een kopje koffie bij mjn oudste vrienden in dienstjaren in Rotterdam, Martin en Yvon Corsten; inderdaad ja, de vader van die bekende DJ en een update lunch met Jos Kuijer, voormalig AVRO ster, Studio Sport baas, geweldig mens, en nu werkzaam voor omroep Max.

Elke dag brengt nieuwslezer Jos Kuijer het laatste nieuws in Wekker-Wakker!

clip_image003Jos Kuijer heeft een lange carrière in radio- en televisieland. Hij was presentator van AVRO’s Sterrenslag, verslaggever bij AVRO’s Sportpanorama en eindredacteur bij Studio Sport.
In de jaren ’90 startte hij – met succes – zijn eigen bedrijf, wat hij later aan Amerikanen verkocht. Nu is hij onder meer presentator bij BNR Nieuwsradio, raadgever voor allerlei televisieprogramma’s en Jos spreekt teksten in voor de inburgeringscursus.

Vervolgens terug naar het veilige onderkomen van oudste zoon Rick in Beinsdorp, waar de kleinkinderen me al joelend staan op te wachten.

Leen Jongewaard & Hetty Blok – M’n Opa

De avond werd doorgebracht met alle slechte Nederlandse dingen die ik zo lekker vind (You Go Liesbeth), en ‘s ochtends was het heerlijk wakker worden om 07.00 in de wetenschap dat de zon weer op me wachtte in Californie.

Want, oh, wat had het geregend die week.

Nog even een geintje voordat ik vertrok, ik moest krabben!

Vorst!

Behalve ons koningshuis komt dat bij ons niet voor.

Goede vlucht, goede thuiskomst en 4 KLM huisjes (mijn buurmannen in het vliegtuig haalden hun neus er voor op – geen Nederlanders dus).

Now we’re talking business!

Rene Froger – Een eigen (KLM) huis

 

Comments are closed.