Helemaal terug!

Zondagavond 8 augustus, na een uitstekende KLM vlucht van Amsterdam naar San Francisco, overzag ik voorzichtig het ‘loon’ van 3 weken vakantie.

Thuis een aantal rekeningen die hoognodig (per check, dat wel) betaald moesten worden en 601 zakelijke e-mails die op een of andere manier van kommentaar voorzien dienden te worden.

Tevens een (fel begeerde) iPhone4 die niet in staat bleek om de SIM chip van mijn tragisch verdronken BlackBerry tot zich te nemen.

In de zoute wateren van Portugal vulde ik enige bidonnen voor mijn buddy, de country zanger JJJohns, omdat zijn voeten daar baat bij hebben.

Tot het moment dat een stevige onderstroom het zand onder mij uitzoog, was alles botertje tot de boom.

Genereus zwaaide ik JJ nog terug met de opmerking “laat mij maar”.

Nadat ik bijna opgekrabbeld was, sloeg een stevige golf mij nogmaals neer.

Dat was het moment dat ik besefte dat ik links droeg v.w.b. de BlackBerry en rechts qua portefeuille.

Dat is niet meer goed gekomen; mijn BlackBerry heeft na de droogbeurt nog enige dagen kwaadaardig gegromd alvorens definitief de geest te geven.

Mijn portefeuille leek wonderwel geen schade te hebben opgelopen, tot het moment dat ik maandag j.l. mijn onkostenoverzicht over de maand juli maakte.

Sommige onderliggende stukken (lees lunchbonnen) waren in onleesbare stukjes pulp veranderd.

Genoeg redenen om de maandag te gebruiken om orde op zaken te stellen.

Op het Consulaat hebben wij bij tijd en wijle (tussen keihard sappelen door) het genoegen om kennis te maken met vooraanstaande Nederlanders.

Dinsdag dus Hensley “Bam Bam” Meulens, voormalig speler van o.a. de New York Yankees, en nu hiting coach voor de San Francisco Giants.

Nou, je kan het aan ons overlaten om zo’n iemand uit te nodigen voor de lunch in een sportieve omgeving; Murphy’s Pub dus!

clip_image002

V.l.n.r. Natasha Chatlein (NOST), “Bam Bam”, uw scribent en ‘onze’ Consul Generaal Bart van Bolhuis, die ook wel van een sportieve omgeving houdt.

clip_image004

Woensdag kwam zoon Kaj na een uitputtende Eurotoer aan op SFO, en na opgehaald te zijn door broer Bo-Peter (hoera dat ze allemaal kunnen rijden), was de familie weer compleet.

Astrid haalde opgelucht adem en kookte voor 5, voor het eerst sinds een maand of twee.

Donderdag weer een hoogtepunt; het optreden van Freek de Jonge op het Consulaat Generaal.

Enigszins beschaamd moest ik hem mededelen dat ik zijn optreden niet bij kon wonen.

De reden? 12 U14 voetbalspelertjes die donderdagavond vol verwachting uitkeken naar hun eerste voetbaltraining onder leiding van Coach Laanen.

Ja, ik hoor enige lieden reeds mompelen “who the f… is Coach Laanen?”.

Onderstaand gelieve die ongelovigen het antwoord aan te treffen; de tegenstander is gewaarschuwd!

clip_image006

Goed, met Freek en diens talentvolle vrouw Hella nog alles goedgemaakt door hen een toer te geven bij een van mijn grootste (zakelijke) liefdes; Ex’pression College for Digital Arts in Emeryville (Home of Pixar).

En, omdat Astrid mij niet meer dan 1 foto per column toelaat, en wij het toch over voetbal hebben: geniet van Freek en Dick Advocaat.

clip_image0071:42+Added to
queue

Freek de Jonge and Dick Advocaat

Parking directions

Ter afsluiting die vrijdag een herenigingslunch met grote HP vriend Fred van Buiten (nee, niets inzake CEO Mark Hurd besproken), en ‘s avonds een mini reunie met een aantal graduates van Ex’pression, met name ook hen die ons bij tijd en wijle een ingang bij Dreamworks bezorgen.

Kortom; een normale werkweek!

Comments are closed.