Tralala’s en ladieda’s

Het is zo heerlijk om soms over ‘niets’ te schrijven. Gewoon lekker een beetje op dat toetsenbord rammen om je gevoelens en ideetjes in het wilde weg los te laten op wie het ook maar wil lezen. Niet geprogrammeerd, niet schematisch, zonder een organigram, nee, lekker chaotisch. Ik kan het iedereen aanraden; het lucht enorm op.

Daarbij moet ik zeggen dat ik het weekend met een enorme ‘high’ inging. En, hoeveel mensen kunnen zeggen dat hun werk dat veroorzaakte?! Afgelopen donderdag kwam dit bericht binnen:

Great news: Groasis Waterboxx Beats Fortune 500 Competition!

Groasis Waterboxx is the winner of Popular Science Magazine “Best of What’s New” 2010 and swept all 11 categories with other fantasic products from Fortune 500 companies for the best invention. How has a small Dutch company won against the iPad, the Led lightbulb and others? The Waterboxx the size of a motorcycle tire has the ablility to solve deforestation and hunger while saving our precious resource of water. Working off condensation this plant incubator forces the primary root down to the water table, that way it never needs to be watered again.

Niet alleen het feit dat een Nederlands clubje dit voor elkaar kreeg (lees: uitvinder Pieter Hoff), maar ook het gegeven dat wij ons steentje bijdroegen. Zo is het begonnen:

From: Pieter Hoff [mailto:phoff@aquaproholland.com]
Sent: Thursday, July 30, 2009 9:23 PM
To: Peter Laanen
Subject: toelichting

Beste Peter

Allereerst wil ik je hartelijk danken voor de prettige en gastvrije ontvangst van vanmorgen. Het is als ondernemer altijd bijzonder prettig in een NBSO office te komen en de toewijding te zien van de ‘troepen’  die vechten voor ons land!

Vervolgens het geloof bij jezelf dat dit van enorme invloed op de wereld kan zijn. Na de basis ondersteuning (soft landing) het besef dat professionals hier 24/7 mee bezig moeten zijn. Inschakeling van de Kelly/Fogelman Group die in staat zijn om reputaties te vestigen. De eerste successen worden al snel geboekt. Inschakeling van Consul Generaal en Deputy Consul Generaal die bij een van Napa’s grootste wijnboeren, Mondavi, de show stelen. Vervolgens een groot plant evenement met 600 schoolkinderen in Palm Springs. Deputy Consul Generaal Jaap Veerman verloogent zijn Volendamse achtergrond niet en dost zich voor de goede zaak als zodanig uit. Palm Springs aan z’n voeten!

image

Archieffoto: Jaap Veerman met dochter Sandra

Maar net bekomen van dat prachtige waterboxx verhaal, rolt het volgende bericht binnen:

From: Tarek Ghobar [mailto:ghobar@icysolutions.nl]
Sent: Friday, November 19, 2010 6:26 AM
To: Peter Laanen
Subject: Baby Tycoon Award

Dear Peter,

After almost 2 years of the startup, we are this far. IcySolutions this week won the Baby Tycoon Award, awarded by the KvK for the best startup in the Haagland region. You were part of IcySolutions from the very beginning and for that thank you for all your help and support so far. We look forward to a bright future for Icy and making this a success.

Attached is our press release and a photo of us winning. Thank you again.

Regards,

Tarek Ghobar

Managing Director

image

 Gutsy Tarek die bij ons laatste evenement hals over kop kwam binnenvliegen om op het allerlaatste moment voor een geinteresseerd publiek z’n elevator pitch te houden. What a guy!

Tralala’s en ladieda’s dus. Houdt het dan nooit op? Nou in ieder geval maakt het je niks uit dat zoon Kaj monter telefonisch meldt dat iemand op de parkeerplaats z’n rechterspatbord aan barrels heeft gereden. M’n duifje houdt er knallende koppijn van over. Collega Frans over naar BZ; good for him. Twitter overloaded; en? Sneeuw in de Sierra’s; joepie! PVV’er met kopstoot; ik kom nog uit de tijd dat het een biertje met een jonge klare was (ook wel paard en wagen genoemd). Ik word gek van blijdschap. (lekker klikken en goed luisteruuuh!)

2:06 Add to Added to queue

Napoleon XIV: ‘Theyre coming to take me away

Comments are closed.