Kalkoenen & koopjes

Thanksgiving Day is werkelijk een der grootste feestdagen in de V.S. Familieleden staan gepakt en gezakt op vliegvelden, treinstations en in files om dat met bloedverwanten te vieren.

De traditie is oorspronkelijk ontstaan uit dank voor een goede oogst, ofschoon er ook pelgrims en indianen bij betrokken zijn, om van het geloof maar niet te spreken. Tegenwoordig is het een aanleiding om de familie in dit grote land weer eens bijeen te hebben en om zich vol te stoppen met drank en gevulde kalkoen.

Grappig genoeg hadden wij een soort voorpoefje op het consulaat waar Deputy Consul General Jaap Veerman zijn meegebrachte, zwaar gekoelde koffer tot aan de nok gevuld met haring en paling aan de collega’s voorschotelde. Smullen is een eufemisme, maar zo moeten die pelgrims zich indertijd ook gevoeld hebben. Je ziet, ik pas het verhaal aan zo het uitkomt.

Maar de ochtend zelf, we schrijven 25 november, word je aan het werk gezet omdat voor je deur een ongelofelijk pak papier ligt; de krant en alle aanbiedingen voor ‘Black Friday’. De vrijdag na Thanksgiving is tradioneel DE koopjesdag van het jaar en mensen staan niet urenlang maar soms dagenlang in de kou om koopjes te bemachtigen. Na er wat aan gerukt te hebben, heb ik de massa papier met het steekkarretje naar binnen kunen krijgen. Wat zei ik: oefening #1.                      Onderstaand enige ‘Black Friday’ impressies.

  Een greepje uit de aanbiedingen:

Daily Updates

November 25, 2010

Online Black Friday Sales Starting Now!

It’s now officially Black Friday morning and if you chose to shop online this year, you’ve got over 70 online Black Friday sales to choose from! All available online Black Friday sales are listed below (be sure to scroll down because it’s a LONG list):

Many Sales Continuing through Saturday!Deel van mijn baan is het dagelijks aflopen van alle social sites om te bezien wat mijn klanten (ja, ook de overheid heeft klanten), relaties, geeks, nerds  en andere interessante partijen te melden hebben. En wie tref ik daar aan in de rij voor ‘Best Buy’ via facebook; mijn goede collega Natasha. Toch maandag even vragen wat ze bemachtigd heeft!

Natasha ChatleinNatasha Chatlein

Yesterday at 12:22am via Facebook for iPhone ·LikeUnlike · Comment · View Feedback (10)Hide Feedback (10) · Share                          Natasha Chatlein In front of Best Buy at 12:23 am. Temperature: 4 degrees celsius.

Zelf heb ik Thanksgiving in slow motion thuis doorgebracht, heerlijk alles bijwerken, 2011 voorbereiden, wijntje, etc. Astrid was via 911 op de ambulance levens aan het redden, de grote boys waren in en uit met (voornamelijk) vriendinnen, en Ivar en ik hebben een lunchje gedaan bij Applebee’s. Vervolgens heerlijk genoten bij de Van Vemdetjes die ons lieten weten zich niet aan de slag om de kalkoen te storen. Astrid sloot zonder uniform later aan en de dag was kompleet. Uitbuiken dus op Black Friday.

In ongerelateerd nieuws kwam het volgende tot mij:

Sex.com – The Value of A Domain Name

Sex sells, right? And that is true when it comes to domain names, and in particular the domain name sex.com, which reportedly just sold for $13 million

U begrijpt het; peterlaanen.com hou ik nog even vast!