Fraude

Exclusively for: | JACOBUS LAANEN

clip_image001[4]

Zo, dacht ik gisterenmiddag, laat ik mijn prive e-mailtjes even checken:

 

clip_image002

 

Online Banking Alert

 

Irregular Credit Card Activity

 
   
 

Security Checkpoint:

 
 

You last signed in to Online Banking on 01/23/2011.
Remember: Always look for your SiteKey® before entering your Passcode.

To:

 

JACOBUS LAANEN

 

Account:

 

RCI Elite Rewards ending in 1144

   
 

We detected irregular activity on your Bank of America credit card on 01/28/2011. For your protection, you must verify this activity before you can continue using your card.

Voor de goede orde, mijn middelste naam staat voor Peter, en die gebruik ik dus ook in de dagelijkse gang van zaken. Deze creditcard had ik slechts een week eerder in mijn bezit gekregen, op genoemde datum geactiveerd en tegelijkertijd een automatische betaling (Fastrak voor tolbruggen) aangepast aan de nieuwe gegevens. Waarom de nieuwe gegevens? Omdat het Bank of America (BOFA) behaagd had om er een signature kaart van te maken zodat een wereld van nieuwe geneugten mij ten deel viel.

In principe vertrouw ik dit soort mailtjes niet omdat meestal daar de ellende begint.

Dus, eventjes inchecken. En jawel, ik kon mijn rekening niet openen wegens een ‘fraud alert’.

Okay, nu dan maar het toll free nummer bellen.

De vriendelijke mevrouw meldde me dat ik een out-of-state, on-line bestelling had gepleegd van $267.03 bij een, je gelooft het niet, haarinstituut.

Ik kon het niet laten…..”wow, you guys are really good, how did you know I am bald?”.

Stilte aan de andere kant van de lijn en nadat de boodschap doorgedrongen was een soort van mechanisch “ha, ha”.

In ieder geval zou ik een nieuwe kaart krijgen, moest ik deze doorknippen en de maatschappijen waarschuwen waar ik automatische betalingen had lopen.

Na haar bedankt te hebben realiseerde ik me dat waarschijnlijk de site van fastrak ‘gehackt’ was.

clip_image001clip_image002

image

Die zullen we gelijk maar even waarschuwen: Toll Free Phone # (for customers only): (877) BAY-TOLL (1-877-229-8655)

Nadat een automatische stem mij mededeelde welke toetsen ik niet moest indrukken, kreeg ik na een half uur een mens aan de lijn. Ik m’n verhaal uitgelegd. Geduldig nog een keer uitgelegd. “You should inform the creditcard people, sir”. Nee muts, jullie site is de enige die ik gebruikt heb, dus het misbruik ligt bij jullie. “Oh”. “You get it?”. “Sure”.

Toen heb ik het maar opgegeven, m’n kaart doormidden geknipt en bij Murphy’s een alcoholische versnapering genomen.

Nou ja, het bleek toch een geode vrijdag te zijn geworden; Ajax 25 miljoen rijker geworden na verkoop van de bijtgrage Suarez naar Liverpool en ‘mijn’ Sparta met 4- 1 gewonnen van het immer gevaarlijke RBC Roosendaal.

Nu, lieve lezertjes, daarom ben ik zo vroeg, ga ik zoon Ivar begeleiden naar de uitwedstrijd tegen Davis, vlakbij Sacramento gelegen en spelend op prachtige voetbalvelden. We gaan er van uit dat keeper Laanen z’n team, de machtige Diablos, in ieder geval achterin op de NUL houdt. clip_image003

De oranje leeuw neemt een doeltrap.

En als uitsmijter vanavond Rijsttafel met de Koninklijke in Berkeley.

Life is good for a boy named Jacobus (zegge Jekkebus).