Foutje………………bedankt!

Deze week zijn er dus triljoenen van links naar rechts geschoven en waarschijnlijk is de kleine man daar weer de dupe van geworden. Mede veroorzaakt door de stoere houding van Standard & Poor’s, die de kredietwaardering van de V.S. van AAA naar AA+ liet zakken, gingen de beurzen als jojo’s heen en weer. Ik zie in m’n gedachten Harold W. McGraw III, de Chairman, President en CEO van Standard & Poor’s houdstermaatschappij al zitten met zijn paladijnen. “Verdikke me, nou hebben ze dat schuldenplafond verhoogd, maar daar ben ik niet blij mee. Mijn vrienden Romney, Cheney en George W. Bush hebben me wat cijfermateriaal gegeven waaruit duidelijk blijkt dat het niet ver genoeg gaat”. Vergenoegd keek hij om zich heen. “We gaan die kredietwaardering wat naar beneden bijstellen. Begrepen?” Een wat bleke jonge cijferaar wilde wat ter berde brengen maar werd abrupt door McGraw III afgebroken; “aan het werk!”

Niet alleen bleek dat dit opperhoofd een grote donor is van de Republikeinen, maar dat er ook een rekenfoutje van maar liefst $2 triljoen (1 triljoen = 1 miljoen x 1 miljoen x 1 miljoen) ten nadele van Obama’s rekenkamer zat. Opzet? Nah, zou dat werkelijk zo zijn?!

Als je mij vraag hoe ik hem zou uitbeelden, zonder hem te kennen, nou, enfin, kijk maar:

clip_image001

Toch?! Nee, niet dat hondje!

Nu even naar echte helden; oftewel, mijn gade over een spanne van 24 jaar.

Sinds jaar en dag verricht zij ‘911’ werkzaamheden, soms zeer opbeurend, veelal triest.

Gisteren kreeg zij officieel van haar werkgever, American Medical Response (AMR) te horen dat haar een beurs gegund was van $15.000 om haar status te verhogen naar Paramedic!

2 jaar studie, beetje gebrom hier en daar in het huishouden als ze zich concentreert, maar alle mannen van de USA Laanen stam zijn zeer trots op haar.

clip_image002

All smiles for La Mama!

clip_image003

Astrid voorop om een zwaar gewonde naar een helicopter te brengen.

En dat ze het gaat redden weet ik zeker omdat ze gedurende onze relatie haar makelaarsdiploma gehaald heeft, evenals Emergency Medical Technician (EMT), masseuse, doula (begeleiding bij bevallingen). Daarvoor had ze zich reeds een horeca vergunning aangemeten en werkte op de operatiekamer in het Leidsch Universitair Ziekenhuis. Daarnaast hanteert zij ons gereedschap (eigenlijk het hare) als een geschoolde timmervrouw. Kortom, alle vertrouwen!

Voor haar dus een liedje van Rrrrrrradio Concorrrrrrrrrd:

clip_image0043:11clip_image005Add toclip_image005[1]

Queen – ‘We Are The Champions

Comments are closed.