Er bleef een sticker achter

Afgelopen donderdag belegden wij een Dutch Business Breakfast ‘speciaal’ ter gelegenheid van de komst van onze Secretaris Generaal EL&I (zoek maar op wat dat betekent) Chris Buijink. Co-starring was Aalt Dijkhuizen, President van de Universiteit van Wageningen. Later op de dag zou, onder toeziend oog van beide heren, een overeenkomst tot samenwerking ondertekend worden tussen UC Davis (de No. 1 universiteit in de wereld op het gebied van land- en tuinbouw) en de Universiteit van Wageningen, de Nr. 2, maar volgens Consul Generaal Bart van Bolhuis, wel de Harvard van de twee. clip_image001
Wageningen UR voert binnen het domein ‘gezonde voeding en leefomgeving’ fundamenteel, toepassingsgericht en praktijkonderzoek uit. Onderzoek vindt plaats in 92 leerstoelgroepen, negen onderzoeksinstituten en diverse expertisecentra, die alle samenwerken met andere nationale en internationale kennisinstellingen en met het bedrijfsleven. De wetenschappelijke kwaliteit van Wageningen University wordt geborgd door Wageningen Graduate Schools en haar zeven onderzoekscholen. De onderzoeksinstituten worden regelmatig gevisiteerd door internationale panels.

Mocht U de draad kwijt zijn, verwijt U zelf niets, ook al omdat de kern van dit vrijdag verhaal elders ligt.

Na het ‘welcome’ van CG van Bolhuis verhaalde SG Buijink gloedvol over de overeenkomst die dezelfde nacht bereikt was inzake Griekenland en dat de diverse beurzen overeenkomstig positief reageerden. Prez Dijkhuizen verklaarde het succes van Wageningen door te wijzen op de gouden driehoek die daar aan ten grondslag lag: samenwerking tussen prive partijen, de overheid en Wageningen als centrum van kennis. Gesproken kan worden van een zeer geslaagde ontbijt bijeenkomst. Nadat eenieder vertrokken was, werden de stickers verzameld van hen die gereserveerd hadden maar niet op waren komen dagen. Laconiek meldde ik de facilitaire dames Ava en Nathalie dat ik deze en gene de oren zou wassen die altijd een RSVP indienden, doch practisch nimmer acte de presence gaven. Ava kwam schuchter vragen of iemand die wel bijna altijd aanwezig was wellicht degene was die het afgelopen weekend met zijn kajak omgeslagen was in de baai en niet meer gevonden was; Tom Gregoire. Alle feiten kwamen met elkaar overeen, immers tijdens de laatste ontbijt bijeenkomst van 14 september had hij nog gloedvol verhaald over zijn herstel van kanker. Nadat ik on-line ging bleek het inderdaad te kloppen.

clip_image002

Coast Guard calls off search for former San Francisco broker

San Francisco Business Times

Date: Tuesday, October 25, 2011, 7:11am PDT – Last Modified: Tuesday, October 25, 2011, 7:14am PDT

The Coast Guard suspended its search Monday for former commercial real estate broker Tom Gregoire, who capsized while kayaking in the San Francisco Bay on Sunday afternoon.

The 55-year-old Gregoire disappeared while paddling near San Francisco’s Pier 80. Gregoire was paddling near Hunters Point when his kayak flipped over around 2:40 p.m., the Coast Guard said. He and at least one friend had paddled out toward Candlestick Point and were headed home when he flipped over. Police Officer Carlos Manfredi told Bay City News that Gregoire got too close to a tug boat and his kayak became caught in the wash. The kayak remained upside down and Gregoire did not resurface, authorities said.

Gregoire was wearing a red shirt and a blue vest when he went in the water, the Coast Guard said.

Helicopters, boats and divers spent Sunday afternoon searching for Gregoire.

Tom Gregoire, 55, is niet meer. Een sticker, voor mij liggend,

clip_image003met zijn naam vet gedrukt vertelt dit grimmige verhaal en grijpt terug naar een column die ik 4 weken geleden schreef met als themaclip_image004

Maar, zoals het platvloers klinkt, het leven gaat door en vandaag vetrek ik voor een inspirerende week EL&I naar Nederland. Gaming staat o.a. op het programma en ook ga ik een delegatie voorbereiden op hun trip naar Boston met “do’s and don’ts” en culturele verschillen. En natuurlijk niet vergeten; de beruchte 60 seconden elevator pitch.

Laatste nieuws inzake de naweeen van de brand waarvan inmiddels de schade overzien kan worden; een goede $100.000! Gisteren heb ik met Astrid tapijt voor de hele boven etage mogen uitkiezen, dat wil zeggen dat ik mocht kiezen uit voorgeselecteerde stalen! Life is good en Astrid weet wat ze doet.

Nu ga ik me weg scheren, inclusief hoofd en vervolgens op weg naar SFO waar hopelijk de KL606 op me wacht. Moet ik toch altijd weer aan Peter Koelewijn denken!

clip_image0055:07clip_image006Add toclip_image006[1]

PETER KOELEWIJNKL 204 (ALS IK GOD WAS)

PS: Volgende column 6 november, dus niet klagen omdat het een dag later is!

Comments are closed.