Zynga, kerstmis en Nederlanders in Californie

Geboren optimist als ik ben, sta ik open voor alles wat nieuw is of wat aanslaat bij de jeugdigen onder ons. Zo heb ik dus al geruime tijd een CityVille relatie met mijn kleinzoon Felix (9). Ondanks dat hij mijn kennis van het spel uiterst matig vindt (mijn gunstige vertaling), blijft hij mij bestoken met verzoeken die ik regelmatig inwillig en ondersteunt hij me waar hij kan:

clip_image002

clip_image003Felix Laanen

Here is Present to help you out!

Here is Zoning Permit to help you out!

Felix just sent you a Holiday Mystery Gift! They’re different every time so be sure to give one of your CityVille friends one too!

Mijn stadje ziet er weliswaar wat scharrig uit, maar Felix helpt waar hij kan. Het grote probleem is natuurlijk dat ik geen virtuele spullen koop, waardoor mijn stadje altijd een gehucht zal blijven en spelletjesmaker Zynga er niets aan verdient. Zynga heeft vorige week de beurs betreden, haalde 1 (zegge een) miljard dollars op en werd daarmee gewaardeerd op 7 (zegge zeven) miljard al dan niet harde dollars. Gisteren, op de eerste dag van de handel, verloor het aandeel 5%, oftewel $350 miljoen in handelswaarde. Beseffen mensen wellicht dat ze van virtuele goederen niet kunnen eten? Wel wil ik Felix laten weten (in beeld) dat ik zijn verzoeken wel serieus neem, ondanks dat hij me wellicht een zuinige Nederlander in Californie vindt:

clip_image004

Zal ik nou wel of niet game cards kopen?

Dit is tevens een makkelijk bruggetje naar Nederlanders in Californie. Het Californie waar ze zoveel van houden, maar gelukkig zijn ze niet vergeten om het zo typische Nederlandse klaaggedrag mee te nemen. Dit ving ik van de week op in facebook en ik dacht, laat ik me er ook eens mee gaan bemoeien, ondanks dat ik best weet dat het Amerikaanse check system niet het meest geavanceerde betaalsysteem is

2. : clip_image005

Willem Bult Wednesday near Stanford, CA

§ Funny story: in the US, when you want to pay someone, you have to PAY your bank to get slips of paper (checks), write the person’s name and amount on them BY HAND and give / send it to them. They then PHYSICALLY have to take this check to their bank after which the banks sort it out amongst themselves (which takes a few days). And somehow, everybody just puts up with this crap.

clip_image006Melody Cheung So that banks can take your cash immediately n common people get screwed by the ever deflating currency :p ? just saying~

§ clip_image007

Bradley K. Newman my Belgian co-founder Pieter Gunst complains about this constantly

§ clip_image005[1]

Willem Bult ?Melody I’d like the person I’m paying to get the cash immediately, instead of the banks holding it for days.

§ clip_image008

Jack Kinsella Funny story: in the US, when you want to measure distance, you use a hypothetical average-sized man’s foot as the base unit of measurement. And somehow, everybody just puts up with this crap.

§ clip_image009

Peter Laanen Well peeps, I can transfer any way I want, cash a check at the automated teller, hence, even though the system isn’t perfect at all, there are many more (easier) ways to deal with than I read from all the comments.

§ clip_image010

Joshua Haas ?#AmericaIsAThirdWorldCountry

§ clip_image009[1]

Peter Laanen I love it in this 3rd world country!

De meest negatieve en van onkunde getuigende opmerkingen heb ik er maar uitgelaten, maar U, trouwe lezer, begrijpt het, waar ter wereld we ook zijn, we zullen de inboorlingen wel eventjes vertellen hoe primitief ze zijn.

Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…………….koop de Nieuwe Revu deze week, daar is een groot interview over Nederlanders in de Valley die het fantastisch vinden. Als Consulaat hebben wij het grotendeels bij ons op de 31e etage gecoordineerd en geinitieerd. Het gros heeft bij ons een elevator speech voor de verzamelde pers gehouden. Dat U weet dat ook ambtenaren tot grootse dingen in staat zijn!386494_10150471107682366_813122365_8482444_88702397_n[1]

Gelukkig is het kerstgevoel nu echt over me heen gekomen. Ongelukkigerwijs moest ik gisteren het feestelijke uitje van het consulaat missen vanwege enerzijds zakelijke verplichtingen en anderzijds een dineetje met een zakelijke vriend wiens vrouw in Belgie vertoefde. Een ding weet ik zeker, dat ze niet de Belgen met het belerende vingertje ging vertellen dat ze schandalig lang zonder regering gezeten hadden. Enfin, zodra ik ons onderkomen betrad vloeide het kerstgevoel in me; de jukebox speelde de 45 toeren versie van Bing Crosby’s “White Christmas”, de Chardonnay stond koud en Astrid maakte de ‘perfect picture’ af door, eh….mijn gedachten dwaalden weer af……wat warme dekens te naaien voor het blote kindeke.

clip_image011

Zachtjes zoemt de naaimachine………..Stille Nacht