Een roller coaster week; dat wel!

Na het trieste nieuws over mijn oude makker Aat de Boon vernomen te hebben, restte mij weinig tijd om door te schakelen naar mijn volgende rol; Sint Nicolaas in San Francisco. Immers; UITVERKOCHT! Zoveel kinderen kan je niet teleurstellen. Het weer speelde een belangrijke rol mee –staalblauwe lucht- en de ontvangst door Consul Generaal Bart van Bolhuis werd door de Sint zeer gewaardeerd.

clip_image002

Omdat er zoveel aanvragen waren, werden er 2 sessies gehouden, waardoor de pauze gebruikt kon worden om mijn afrollende sintsnor te herstellen middels het knippen van overtollige lijm uit mijn natuurlijke snor door Pietje J.

clip_image004

Ook de 2e helft verliep voortreffelijk en met veel warmte namen wij afscheid van het fantastische organisatie comite.

clip_image006

Al terugrijdend, via de Bay Bridge, keerden mijn gedachten weer terug naar Aat de Boon en hoe wij wegens budgettaire perikelen in de beginjaren van ons beider huwelijk De Gruyter’s bier dronken. Ik zie het nog voor me; ‘Bier van Pieters, drink het met liters’. Het waren inderdaad 1 literflessen. Dat was dus even doordrinken, anders ging de prik er af. Op z’n Rotterdams; eigenlijk niet te zuipen, alhoewel Aat altijd zei dat het zo lekker opboerde.

clip_image008

Maar, je kreeg er wel altijd voor de kinderen een verrassing bij! Zondag op naar Berkeley, alwaar het weer het 10e optreden werd. Ik heb nog even overwogen om een ‘10’ op mijn mijter te zetten, maar dat viel niet goed bij de Pieten. Schipper Pim Brouwer (als schaduw in de foto) stond ons reed op te wachten in de jachthaven van Berkeley om vandaar de overtocht te wagen naar de jachtclub, waar vele zwaaiende en zingende kinderen ons een groet brachten.

clip_image010

Ook daar was het weer feest, zoals alleen de Mother Theresa van de East Bay, oftewel Henny Neys (bij Sint op schoot) en haar trouwe secondant Mariska Henneberque dat kunnen.clip_image011

Wat een geweldig weekend, ondanks alles, bedacht ik me nog, terwijl ik met glas whiskey in de hand op de bank weg dommelde. Geen druppel gemorst! Maar het slechte nieuws bleef binnen stromen:

In memoriam Ferdinand Dorsman

With intense sadness, we share with you the news that our colleague and friend, Ferdinand Dorsman, General Director for Cultural Affairs USA at the Netherlands Consulate General, suddenly passed away on Sunday, December 4, during the flight Amsterdam-New York.

Niet meer wakker geworden, dus. Even als een aangeslagen bokser rondgetold, maar, de moeder aller cliché’s; ‘het leven gaat door’, blijft opgang doen, het is de overlevingsdrang in ons. Even maar wat brieven in de bus gooien ter verstrooing van de geest. Ja mensen, niet alles kan digitaal zijn, aan zo’n briefkaart/kerstwens, kan je nog even lekker ruiken. Verdorie, Sint Nicolaas heeft nog niet z’n hielen gelicht of alles in onze winkelgalerie is bedolven onder kerstbellen en wat van dies meer zij.

clip_image012

KOIT 96.5 speelt overigens vanaf mid November reeds uitsluitend kerstliederen.

image

Dat ‘Silent Night’ gaat je op een gegeven moment wel de strot uitkomen! Woensdag Sacramento bezocht met collega Anne Donker en een indrukwekkende toer gekregen van Senate Insider Ray Miller. Uiteraard ontbrak ook daar de kerstsfeer niet, een enigszins vals zingend kamer ensemble galmde ons tegemoet en de kerstboom die later op de dag door Goeverneur Jerry Brown ontstoken zou worden, stond er ook mooi bij.

clip_image015

Gezegd moet worden dat de dames en heren afgevaardigden er mooi bij zitten. Ray verlichtte ons nog met informatie waarvan wij met de hand op ons hart moesten beloven het niet verder prijs te geven. Dusse…………

clip_image016

Even in het kort: *Sparta piest weer naast de periodetitel *Cain is niet meer in de Republikeinse race voor het Presidentschap (beetje te veel naast de pot gepiest) *Zoon Kaj haalde met vlag en wimpel zijn EMT (Emergency Medical Technician) examen; jackpot! *Asje gaat volgende maand aan haar Paramedic opleiding beginnen (wat kan mij nog gebeuren?) *Bo-Peter overweegt om zijn studie in New York voort te zetten (….als er straks bankbiljetten groeien op mijn rug…ik ben toch zeker Sinterklaas niet!) *Ivar gaat een internet try out doen als sportscaster (opname in januari) en ik? Als ik nog in Rotterdam zou wonen, zou ik verdwijnen naar de Oostervantstraat, hoewel ik niet weet of dat instituut nog bestaat. Wie verlicht mij? Een liedje voor mezelf dus:

clip_image0173:35clip_image018Add to clip_image018[1]

Leen Jongewaard – De Ouwe Jacob

Comments are closed.