Beetje drukke vakantie, dat wel!

Je kent dat gezegde vast wel: “Poeh, lekker maandag weer aan het werk, dan kan ik uitrusten van de vakantie”. Nou, zo voelt het wel aan! De afgelopen maandag was alleen al spannend omdat ik 2 maal met Ivar uit rijden ben gegaan, dat wil zeggen hij reed en ik zat naast hem, de ruim 15.5 jarige. ‘s Avonds deed hij de meest opmerkelijke uitspraak; “2 maanden geleden was ik maar een scholier, en nu rijd ik van mijn werk (lifeguard zwembad) naar huis!” En toen werd het 3 juli, de dag dat mijn leeftijd 2/3 van satan’s nummer representeerde, oftewel ‘the mark of the beast’, zoals ze hier zeggen.Nou wil het toeval dat Astrid mij vele jaren geleden een kamerjas schonk waarop zij het volgende had laten borduren; “’t Beest”.

clip_image002

Aangezien ik wist dat de kamerjas af en toe door een van de boys gedragen werd, ben ik daar naarstig naar op zoek gegaan. Ha, in Bo-Peter’s kamer. Dus maar even op de gevoelige plaat (kan je dat nog zeggen digitaal) vastgelegd, met mijn computer op de achtergrond als bewijs dat het authentiek is. Astrid heeft toch een zekere occulte gave, dat dient gezegd te worden! Maar om de party nou zo te noemen:

clip_image003

Eh, nee dus, voor de kleine intieme bijeenkomst werd ‘Route 66 Party’ unaniem door mij als thema bestempeld. En dan komt ter voorbereiding mijn duvelstoejager (burgernaam: Astrid) in aktie; er wordt gesleept, getimmerd, ingekocht en klaargemaakt, je zou er moe van worden!

clip_image005

En dat alles met een gulle lach! Voor zover ik me dat kan herinneren (geintje) was het een geweldig partijtje, waarbij het Route 66 thema zowel in voedsel als kleding helemaal tot zijn recht kwam:

clip_image007

‘t Beest, foto: Bart van Bolhuis

Een verrassend additioneel hoogtepunt werd het optreden van de Platt Band, featuring Dylan Platt. Een kado’tje van oud partner Gary Platt, de aanjager van de band.

clip_image009

Een groot applaus viel hen terecht ten deel, en hou die naam in de gaten. The 4th of July, oftewel ‘Independence Day’ hebben de Laanen Boy’s (zit ik dus ook in) gebruikt om er getuige van te zijn dat onze eigen Oakland A’s de Boston Red Sox de 3e nederlaag op rij zouden toedienen, hetgeen ‘sweep’ heet. En jawel, de onzen wonnen en de Bostonians konden met de staart tussen de benen het stadion verlaten. Alhoewel ik zeggen moet dat mijn eerste sweep door de tuin ‘s ochtends vroeg anders verliep!

clip_image011

The morning after! Herstelpilsje? Donderdag met Kaj naar zijn ‘Navy Open House’. Best indrukwekkend. Gisteren weer zo’n indrukwekkend moment; Astrid gaat voor het eerst mee naar de A’s en zag hen in een bloedstollende wedstrijd na 11 innings (3.5 uur wedstrijd) de Seattle Mariners met 4 – 1 verslaan. Een daverende walk off 3 run homerun van Chris Carter bezegelde de wedstrijd. En wat was ze happy!

clip_image012

Ongelukkigerwijs besloot Astrid het gelukkige paar onmiddellijk op facebook te plaatsen, in plaats van de primeur bij Laanen’s Luim te laten plaatsvinden. Commentaren dus van heel lief: Ed Niskanen Our favorite couple. Always brings a smile and warm fuzzies when I see you two together. Yes, Life is good… tot: Mark van Geenen Beetje veel gezopen? Jullie hebben zo’n blauwe kop 🙂 wat minder dus. Nee heer van Geenen, dat zuipen hadden we al achter ons, avondwedstrijden veroorzaken dit soort tinten. En als klap op de vuurpijl kwam A’s babe Kara (quiz, stadionvermaak) vragen waar de boys waren en of Ivar al naar Nederland was (ik word gek).

clip_image013

En ze is echt goed, nadat ik Astrid als mijn vrouw voorstelde zei ze; “oh, the other guy (Kaj) must be the cousin” er van uitgaand dat jeugdig uitziende Astrid niet zo’n oude zoon kon hebben. In ieder geval vertrekt Ivar morgen naar Oma Riet in het pitoreske Vinkeveen en nam aldus afscheid van broer Kaj die hij tot de kerst niet meer ziet:

clip_image014

Mooi he! Maar wacht, kijk naar Slinky, hij heeft ‘666’ in z’n ogen, hij is het Beest! Volgende week wordt Kaj uitgezwaaid dus het ‘empty nesters’ gevoel komt reeds over Astrid en mij.

clip_image015

Rechts van mij, ja, ja; Benji!

Comments are closed.