Dat is een afsluiter; Sir Bam Bam bij de Giants!

Nadat we op de residentie (ja, ik kom nog eens ergens) het afscheid ‘gevierd’ hadden van Plaatsvervangend Consul Generaal Jaap Veerman en zijn familie, begaven Consul Generaal Bart van Bolhuis, Jaap’s zoon Thomas en ondergetekende zich op weg naar de Giants. Niet om zomaar de wedstrijd Giants tegen de Astros te bekijken (hallo, ik ben een A’s fan), maar om hitting coach Hensley Meulens officieel te benoemen tot Ridder binnen de Orde van Oranje Nassau; op het veld! Een unicum, niet eerder werd het versiersel (ja vrienden, zo heet dat) op deze ludieke wijze opgespeld. Nadat Bart lovende woorden had gesproken over Hensley’s verdiensten voor het vaderlandse honkbal, alsmede zijn bijdrage ten aanzien van de Giants’ eerste wereldkampioenschap in San Francisco, nam een ontroerde Hensley ook het woord.

Sir Hensley Meulens' family, wife Gyselle, daughters Michelle, Mia and son Elijah,with Thomas Veerman, his son, and Bart Van Bolhuis from the Consul General of the Netherlands watch SIr Hensley Meulens during the Knighting Ceremony at AT&T Park on July 13, 2012.

v.l.n.r. dochter Michelle, echtgenote Gyselle met dochter Mia, Peter Laanen met NL pet, Thomas Veerman, Hensley Meulens en Bart van Bolhuis. Foto: S.F. Giants

Prachtig was natuurlijk de ontvangst in de dugout van Giants spelers en coaching staff; een avond om nooit te vergeten.

Sir Hensley Meulens and teammates after the Knighting Ceremony at AT&T Park on July 13, 2012.

Foto: S.F. Giants Heel even heb ik maar, onder bestraffende blik van CG Bart van Bolhuis, ‘Let’s Go Oakland’ geroepen. Uiteraard gaan we dit momentum aangrijpen om geld op te halen voor de Nederlandse WK ploeg voor 2013. Wij zijn de regerende wereldkampioenen en willen dat ook blijven. Heb ik al verteld dat Sir Bam Bam (Hensley’s bijnaam als aktief speler) en ik binnenkort een gelddrive beleggen? “Trek je poeplap”, zouden Jacobse en Van Es zeggen (de jongeren onder ons moeten dit maar ‘googelen’.

Tijd om het weer te bespreken; vandaag weer aangenaam in Concord met een graadje of 28, maar van de week was het af en toe met 30+ wat al te warm. Wat was het dan heerlijk om onder het genot van een glaasje chardonnay Astrid te begroeten, om haar na de oven hete ambulance lekker in het zwembad af te laten koelen. Meer dan verdiend!

clip_image004

clip_image005

Tja, in Nederland gebeurt dat met natuurlijk regenwater; we zijn jaloers.

Overigens begonnen we de week ook heerlijk met een TEDx Binnenhof ontbijt op het consulaat. TED staat voor Technology, Entertainment en Design. 14 Nederlanders hadden in Den Haag reeds als visionair het woord gedaan en wij hadden de 4 beste sprekers er uitgehaald om die op het scherm te tonen aan een gevarieerd publiek van Nederlanders en Amerikanen. Mooi panel en moderatie door, he, alweer die Bart van Bolhuis! Ga eens naar www.tedxbinnenhof.nl om ze allemaal te bekijken. Rob Baan en Daan Roosegaarde vond ik persoonlijk het leukst en  best (de onderste 2 van het rijtje), maar er waren meer kroonjuweeltjes.

Om even terug te komen op Jaap Veerman, ik was blij dat er een paar speechjes waren en dat ik niet bij hoefde te dragen. Misschien wel, maar ik was niet in de stemming. “Partir c’est mourir un peu”, daarom nog even de Jaap waar ik veel mee op pad toog, en wat hij als Plaatsvervangend Ambassadeur in Mexico City wellicht niet kan doen:

clip_image006

Rondje Belden (onze favoriete restaurantensteeg).

Volgende week staan ons nog meer emotionele momenten te wachten, dus sluit ik maar af met een oud gezegde: “Het leven is als een pijp kaneel, ieder zuigt er aan en krijgt zijn (verdiende?) deel”.