Werkeloosheid, Giants mascotte, en veel meer!

Werkeloosheid meet ik niet af aan de cijfers, maar meer met wat er om mij heen plaats vindt, oftewel verkeer en restaurants. Uiteindelijk de plekken waar men mij meestal kan vinden! Het verkeer ging sedert het begin van de crisis, mid 2007, geleidelijk aan verminderen. Kortere rijtijden dus. Begin van dit jaar nog kon ik 05.55 van huis vertrekken om rond 06.45 aan mijn bureau in San Francisco plaats te nemen. Dat is voorbij! Ik mag blij zijn als ik het met een uur en 10 minuten red. Geloof me, die mensen zijn echt niet allemaal onderweg naar Pebble Beach om een rondje golf te spelen! Werkeloosheid daalt dus.

clip_image002

Daar zit ik dus, maar ik krijg wel een hoop nieuws mee, ook een deel van mijn werk. Over werk gesproken, deze week organiseerde het Consulaat de jaarlijks terugkerende ‘boot camp’ happening voor super getalenteerde jonge Nederlandse bedrijven. Jeminee zeg, wat hebben wij een berg talent in Nederland. Tevens kon men aanschouwen hoe mijn collega’s een professioneel weekje Silicon Valley ervaring op hun bordjes deponeerden. www.hollandinthevalley.com Wat nou ambtenaren?! Professionals tot op het bot! Tijdens een van de sessies op het consulaat diende iedereen mee te doen aan een verplichte earthquake drill. Het alarm gaat, iedereen kruipt onder z’n bureau ter bescherming van hoofd en ledematen, waarna men vervolgens zich naar zijn station dient te begeven. Jammer genoeg heeft een mijner collega’s, ene Natasha C, die ik net nog kudos gaf, van mij een foto gemaakt toen ik moeizaam onder mijn bureau vandaan krabbelde. Aangezien mijn afbeelding op het net circuleert, kan ik ‘m wel vrij geven.

clip_image004

Op de voorgrond een flesje met zoete drop, mijn beloning voor de spreekbeurt die ik mocht geven inzake “do’s and don’ts”. Maar, er was meer. In het Moscone Center in San Francisco begon donderdag de American Dental Association Annual Session waar ik reeds een tweetal malen geweest was om een Nederlandse onderneming van ergonomische tandartsstoelen, BQErgonomics, een riem onder het hart te steken. Daar rondlopend zie je enge marteltangen en ga je op een tandartsstoel zitten, dan gaat bijna automatisch je mond open. Dat laatste doe ik liever bij Murphy’s Pub. De heren Haaksma sr en jr., de hotemetoten van BQErgonomics, konden na hun bezoek van vorig jaar aan voornoemd etablissement, daar volledig mee instemmen. Ik was iets eerder om een plekje aan de bar te reserveren; stampend vol. Mede vanwege het gegeven dat de Giants een ‘do or die’ wedstrijd speelden tegen de St. Louis Cardinals, in St. Louis. Daar stond ik dus als incognito A’s fan terwijl op de heuvel voor de Giants voormalig A’s pitcher Barry Zito stond. Iedereen wist ‘t; zien we vandaag ‘good’ Barry of ‘bad’ Barry? Dit vanwege zijn roller-coaster-achtige laatste jaren bij de Giants. Bases loaded, one out, Cardinals pitcher to hit. Bad Barry? Ik sprak de profetische woorden “als ik de Cardinals Coach was, zou ik hem laten bunten, dan heb je in ieder geval een run.” Pitcher slaat, double play, inning over. Good Barry.

Game 5: Giants 5, Cardinals 0

Zito Baffles Cardinals and Gives Giants Hope for Another Comeback

clip_image005

Pool photo by Elsa/Getty Images

The Giants’ Barry Zito allowed six hits in seven and two-thirds innings

Vanaf dat moment was ik voor het kreunende barpubliek hun Giants mascotte en mocht ik niet vertrekken. Die pitcher was toen helemaal van de leg, maakte een kapitale fout in de aangooi naar het 2e honk, waarna de Giants 4 runs scoorden. Beste speler, een andere voormalige Athletic; Marco Scutaro. Terwijl de wijn mijn kant opklotste bedacht ik een list, mijn geliefde Consul Generaal Bart van Bolhuis zou mijn glas vasthouden onder het motto dat ik naar het toilet moest. En ja, lieve Hollandse vrienden en vriendinnetjes, net als in de film is er een achterdeur naar een steegje! Alles werd doorkruist door de binnenkomst van de goedgemutste heren Haaksma, waar we nog een genoegelijk uurtje mee door brachten, veelal Haagsch pratend a la de Cliché mannetjes.

Obama en Romney:

Former Massachusetts Gov. Romney responded that green cards should be “stapled” to the diplomas of foreign students in the U.S. who earn accredited degrees in science and math.

  • Presidential Debate

Zou zo’n Romney nou wel weten dat het soms al moeilijk is om de V.S. binnen te komen als je alleen maar een beursbezoek voor ogen hebt? In ieder geval wordt er aan onze kant aan gewerkt middels een bezoek van onze Consul Generaal aan het Amerikaanse consulaat in Amsterdam, ondersteund door een Amerikaanse immigration lawyer. Op z’n Rotterdams; geen woorden maar daden! En dat uit de mond van een Sparta fan!