Voodoo bestaat dus ook in honkbal!

De San Francisco Giants weten dat ze de eerste wedstrijd van de ‘World Series’, tegen de Detroit Tigers, tegenover de beste pitcher van de hele league staan. Zelf hebben ze Barry Zito op de heuvel staan waarvan men niet weet of ‘Good’ Barry of ‘Bad’ Barry aantreedt. Men besluit een nazaat in te huren van de beruchte voodoo prinses Marie Laveau (Witch Queen of New Orleans – Redbone) die kordaat een pin dwars door de bobblehead van pitcher Justin Verlander drijft.

clip_image001

Top of the first (even meeleven honkballeken); Barry Zito verlaat ongeschonden de heuvel en Verlander treedt aan voor de bottom of the first. Daar staat hij imposant op de heuvel, 1 meter 93 en iets minder dan 100 kilo. Niet alleen tot beste pitcher van 2011 uitgeroepen (Cy Young Award) maar ook als MVP, hetgeen practisch nooit gebeurt bij een pitcher. En rats, daar scheurt een homerun van de gezette Pablo Sandeval over de hekken. Wat? Verlander schudt even z’n hoofd (voelt hij de pin?) en haalt het einde zonder kleerscheuren. Hij overleeft ook de 2e inning, zij het dat zijn pitch count behoorlijk oploopt. Nu wordt Marie Laveau onrustig en besluit in te grijpen. Bottom 3rd inning: 2 outs. Simpel bloopertje onderweg naar het 3e honk voor de 3e out en daar gebeurt het; op onverklaarbare wijze raakt de bal de binnenkant van het honk en springt het veld in. Resultaat: man op 2e honk. Voornoemde Sandoval treedt weer aan (hier geliefd de Panda genoemd) met het volgende resultaat:

clip_image002

San Francisco Giants’ Pablo Sandoval (R) celebrates with teammate Marco Scutaro after hitting a two RBI home run against the Detroit Tigers in the third inning during Game 1 of the MLB World Series

Marie Laveau trekt zich terug in haar tombe en uiteindelijk slaat Sandoval nog een derde homerun. Over het seizoen (100+ wedstrijden sloeg hij er 12!). Of het niet genoeg is slaat pitcher Barry Zito, die echt geen deuk in een pakje boter slaat, ook nog een run binnen. De Tigers verlaten hun wonden likkend het veld na een uiteindelijke uitslag van 8 – 3. De tweede wedstrijd in San Francisco werd ook door de Giants gewonnen en de hele stad is gek en dol (Peter Koelewijn). Vandaag de derde wedstrijd in Detroit; het gaat om the-best-of-7. Mensen, dit is nog eens goed voor de regio en ook ik als A’s fan kan het met een goed gevoel gade slaan. Maar, nooit zal ik op deze rijdende trein springen, zoals zoveel zwalkende supporters doen. No Sir! Toen Giants hitting coach Hensley Meulens geridderd werd op het veld, stond deze jongen daar met een aangepaste pet op het megascherm in het outfield te schitteren:

clip_image004

foto: John van den Heuvel

Smalend zei de nieuwe Deputy Consul General; “ha, ha, ook jij dus met een Giants pet”. Fijntjes wees ik hem op het borduursel: NL. Hadden wij niet als eerste het recht op Oranje?

Nog maar 3 weken, mensen:

clip_image005

En wat als ook bij mij Marie Laveau van stal gehaald wordt? Laten we maar een rondje Redbone doen!

  1. clip_image002[4]2:52clip_image003

Redbone – The Witch Queen Of New Orleans