Trots op studenten en studenten (ouders) leed

Ze hebben hier een slimme reklame uitdrukking; “…..the gift that keeps giving”, oftewel als je dit kado geeft, dan heeft de ontvanger er zo veel plezier van dat hij/zij iedere keer aan jou denkt tijdens gebruik. Het is alweer 4 weken geleden dat ik opgenomen werd in de Dutch American Hall of Fame en vorige week heeft zoon Bo-Peter Gary Platt’s fantastisch geproduceerde mini documentaire op YouTube geplaatst. Een paar honderd views verder verscheen de volgende fototekst op facebook:

clip_image002

Een quote uit de mini documentaire over mijn leven geplaatst door Guenevere Prawiroatmodjo, TU Delft, Spin-off Nanotronics . Tevens plaatste ze de volgende tekst er onder: One of the best inspirational quotes I’ve heard so far… thought it deserved a nice picture. Dan zwel je toch even van trots, ik heb haar immers leren kennen als student op bezoek in de Valley, en ik schreef dan ook terug dat ik er trots op ben als oudere jongere een rolmodel te mogen zijn. Vrijdagmorgen 09.05; Astrid en ik zijn onderweg naar San Francisco en op de nieuwsradio ontvouwt zich het drama dat zich afgespeeld heeft in Newtown, Connecticut. Naarmate we San Francisco naderen loopt het dodental op en uiteindelijk blijken er 28 slachtoffers te zijn, waaronder de dader. Het gruwelijkste nieuws komt als blijkt dat maar liefst 20 kinderen gedood zijn.

28 dead, including 20 children, in Connecticut elementary school shooting

Staff and wire reportsmercurynews.com

Posted: 12/14/2012 01:37:14 PM PST

December 15, 2012 4:28 PM GMTUpdated: 12/15/2012 08:28:33 AM PST

NEWTOWN, Conn. – As this small Connecticut town mourned Saturday, teams of detectives continued to work at the school where 20 students were killed, going over "every crack and crevice of that facility," a state police spokesman said.

clip_image003

Beter dan bovenstaande foto kan de wanhoop niet worden weergegeven!

clip_image005

Dit is niet te bevatten en overal komen mensen bijeen in stille optochten om elkaar te troosten en te praten over die 20 jonge mensen die nimmer het studentenleven meer zullen meemaken. Die ouders, ik moet er niet aan denken: je brengt jouw kind ‘s ochtends naar school; “heb je je lunchpakketje bij je?” en ‘s avonds zit je (misschien God vervloekend) naast een doorboord lichaampje. Gruwelijk! Ook President Obama (supervader) kon zich amper beheersen toen hij woorden van troost sprak op TV:

clip_image006

President Barack Obama wipes a tear from his eye as he discusses the shooting in a Connecticut elementary school that left 27 people dead. (AP Photo)

En de machtige mannen van de NRA (National Rifle Association) zullen wel weer de kreet slaken die we al zoveel keer gehoord hebben; “guns don’t kill, people do”. En ze hebben zoveel macht in Washington dat we in principe allemaal een AK47 kunnen kopen als we maar een beetje normaal zijn. We kunnen alleen maar hopen dat President Obama er in slaagt dit te doorbreken, want dat gezeur over de Founding Fathers (zoek het maar op) moet maar eens afgelopen zijn. Het wordt gebruikt (die oeroude wetten uit een totaal andere tijdperk) als het hen goed uitkomt. Ondanks alles geeft het mij toch motivatie; studenten kunnen volgend jaar op mij rekenen als ze San Francisco/Silicon Valley aandoen. Zij zijn de toekomst!