Het seizoen van de Holiday recepties

Allereerst een nabrander over onze mini cruise naar Mexico, dat niet aan bod kwam vanwege de hogere prioriteit van andere gebeurtenissen.

clip_image002

Van links naar rechts: het 25-jarig huwelijkspaar, geluksvogel Ivar die aan boord de Spaanse schone Celia mocht beminnen, schoonmoeder Riet, oftewel Alice in Wonderland, en de lovebirds Katerina en Bo-Peter. Schoonmoeder Riet’s eerste cruise ging gepaard met het winnen van 2 prijzen, temidden van een hysterische menigte, en het poseren in haar galajapon:

clip_image003

Victoria’s Secret heeft haar inmiddels een contract aangeboden! Over tot de orde van de dag, eh, de week. Het weekend van 1 en 2 december stond volledig in het kader van de bisschop van Myra. We hebben ons ook dit jaar even niets aangetrokken van de Pieten hysterie. Laten we eerst het geweld op de voetbalvelden bedwingen! Twee sessies in San Francisco op zaterdag en een sessie in Berkeley op zondag. Bijelkaar zo’n 140 kinderen toegesproken en aangemoedigd met Pieten die de hele boel op stelten zetten met hun gangnam zang en dans.

Zwarte_Pieten_Styleclip_image005

De voorpret was natuurlijk ook groot, waarbij op een zeker moment de Pieten mij uit wilden zetten bij de Hulk Hogan wrestling contest. Kwajongens!

clip_image007

Maandagochtend hebben we de week ingedeeld in wie naar welke Holiday receptie gaat. In ieder geval kreeg ik Plv. Consul Generaal Ard van der Vorst zo gek dat hij naar de Beiersche party ging. Zelf heb ik met hem de Jakarta/CG Indonesie avond bezocht (lekkerrrrr) en donderdagavond solo de goedbezochte EFactor receptie in het toch nog wel wat groezelig aandoend Mission district. Het is goed dat ik er zo, eh….Hulk Hogan-achtig uitzie! Jakarta won het met boter en suiker, mede dankzij Miss en Mister Jakarta:

clip_image009

Ach, het valt niet mee, maar de breedste schouders moeten nu eenmaal de zwaarste last op zich nemen. Maar als ik dan voor dag en dauw het consulaat betreed en vanaf het kantoor van Consul Generaal Bart van Bolhuis dit panorama aanschouw, dan word ik heel blij. Sommige mensen noemen mij simpel!

clip_image011

Overigens beweert Bart dat bij een bepaalde lichtinval door de weerspiegeling de indruk wordt gewekt dat ik in zijn stoel zit, terwijl mijn kantoor naast het zijne ligt! Wat ligt er nog meer in het verschiet?En dan loop ik naar de galleria beneden, waar de farmersmarkt gehouden wordt in kerstsfeer, en komt er een rust over mij die ik wekenlang niet gevoeld heb.

clip_image013

Dat is meer Bing Crosby style dan gangnam style, maar ik kan met beide leven! Ter afsluiting de mini documentaire in 2 delen, die buddy Gary Platt voor mij heeft geproduceerd, en alsmede de voice over voor heeft gedaan. In Amerikaa

Honoree_Of_The_Dutch_American_Hall_Of_Fame-Pt1

Honoree_Of_The_Dutch_American_Hall_Of_Fame_Pt2

Comments are closed.