Van smoking naar tabberd…

Na het gala (het dreunt nog na) en de heerlijke mini cruise naar Mexico, de realiteit van alledag. Even kijken wat er zo al aan inkomend e-mail verkeer is.

clip_image002

*Slik*, eh….1.043, echt?! Laten we maar even gaan graven in die berg; wederom vele tientallen miljoenen rijker geworden dankzij transakties in Ghana en erfenissen van overleden dictators, maar heel veel felicitaties en ongelofelijk aardige berichten van vrienden, familie en enigszins onbekenden (!). Heerlijk! Business as usual op het consulaat, zij het dat het cijferwerk nu de overhand neemt; hoe hebben we gepresteerd t.o.v. het jaarplan?! Meer hierover later dit jaar. Het seizoen is begonnen met windkracht 10, figuurlijk en letterlijk!

clip_image004

Zodra je bij ons het gebouw uitloopt (zie rechtsonder de in-/uitgang) krijg je dit beeld in de galleria. Geeft een feestelijk gevoel; da’s een ding wat zeker is! “Born is the king of Israel…..”.

clip_image006

Zodra je weer naar de receptie loopt, staan daar de twee vriendelijke ‘waakhonden’ Gael (l) en Mike, dat geeft een gevoel van warmte en rust voor die mooie krans. Het verkeer wordt natuurlijk gelijk een chaos, want na al dat mooie weer veroorzaakt de regen en de wind zeer gladde oliewegen. Tel maar gerust een half uurtje bij de ochtendspits. Bij ons in Concord hebben we alleen maar angst dat het zwembad overloopt; die regen doet ons immers niets!

clip_image007

En, niet vergeten, die regen hebben we hard nodig en de boys bidden er om, want het betekent dat het in de Sierras sneeuwt. Nog geen 3 uur rijden van ons huis wacht ski- en snowboard pret! Natuurlijk betekent de tik van november naar december dat Sint Nicolaas in San Francisco en Berkeley gaat aantreden. 2 weken geleden tuxedo time in Los Angeles met Consul Generaal Bart van Bolhuis:

clip_image008

Vandaag 2 Sint Nicolaas sessies in San Francisco; volgepakt huis met 200+ Nederlanders!

clip_image010

Morgen de jachthaven in Berkeley (voor de 11e keer). Maar, beste mensen, dit gaat niet zonder opofferingen. Gezien het drama van vorig jaar, waarbij mijn prachtige witte hangsnor helaas de bovenlip ging verlaten “waar is het lijmpistool, Piet?”, heb ik dit jaar besloten het ultieme offer te brengen:

clip_image011

Ja, ik weet ‘t, ik heb vele malen gezegd dat een man zonder snor is als een eitje zonder zout. So be it! Tegen Astrid’s verjaardag (gelijk met kindeke Jezus) is-ie weer in full swing. Uiteindelijk; alles voor de kinderen van de Bay Area!

clip_image012

Comments are closed.