We zijn er weer; van LinkedIn naar Valentines!

Mijn vakmanschap bestaat o.a. uit het vinden van de juiste partijen waar delegaties die de Bay Area aandoen hun voordeel (strategisch) mee kunnen doen. Een van de wensen van de met “C” figuren beladen delegatie “Future of Media” is op het juiste niveau bij LinkedIn, de meest succesvolle (business) social site, binnenkomen. Nou wil het toeval dat LinkedIn het stuk gereedschap is waar ik met man en macht gebruik van maak. Klaarblijkelijk andere partijen die mij natrekken ook, want na hun 200 miljoenste lid kreeg ik de volgende mededeling:

LinkedIn now has 200 million members.

Peter, congratulations!

You have one of the top 1% most viewed LinkedIn profiles for 2012.

LinkedIn now has 200 million members. Thanks for
playing a unique part in our community!

200 MILLION

Voor mij de reden om maar eens op zoek te gaan naar de hoogste man bij LinkedIn, de tot ‘Executive of the Year’ benoemde CEO Jeff Weiner, een man met meer dan 300.000 volgelingen. Mission Impossible? Zoals ze hier zeggen; “not so fast”. “Je moet schieten, anders kun je niet scoren”, sprak een niet onbekende Amsterdamse voetballer met rugnummer 14 eens. Op naar LinkedIn, waar hij natuurlijk in eigen huis opduikt. Maar, ik kan hem geen InMail sturen, een soort van LinkedIn e-mail, waar je voor betaalt. Hun verdienmodel dus, en een stukje gereedschap waar ik veel succes mee heb. Uitgevogeld welk e-mail adres hij gebruikt en vervolgens een wervelende boodschap de ruimte ingestuurd. Ja, ik gebruik ‘Kingdom of the Netherlands’ waar gepast, en ook andere schone praal uitingen. Een dag later; “Bingo”! Jeff brengt me in kontakt met de juiste man op niveau bij LinkedIn en ik bedank hem met de woorden dat hij juist daarom ‘to Executive of the Year’ benoemd is. De moraal op z’n Amerikaans; “never freakin’ give up!”

Een maand geleden vroeg onze Benjamin, Ivar, of hij even met me kon babbelen. Uiteraard leg ik mijn oor graag te luisteren bij onze 16-jarige. “Paps, voor dat je het van een ander hoort, ik heb een meisje”. Schattig, toch?! Een dag later vermeldde zijn facebook pagina; ‘in a relation’!

clip_image013

Ivar en Cameron voor papa’s jukebox.

Woensdag bakte hij voor zijn Cameron een prachtige hartvormige cake. Don Juan had er een blosje van gekregen! En die andere boys? Even op facebook kijken:

 Kaj Laanenposted toMichelle Muth

Thursday

Happy Valentines day to the best valentine I could ask for

clip_image015

Dat is nog eens romantisch! Van de andere drie zonen kon ik niets vinden…..mmmmmmm. En ik? Serene rust, Astrid had in haar voortschrijdende Paramedic carriere een 24-uurs shift toebedeeld gekregen. Maar desondanks had ze toch voor een ware verrassing gezorgd. Vanavond een romantisch dineetje bij ‘The Door’ in Walnut Creek. Maar voordat we hier in een ‘triple dip’ geraken (Nederland waar gaat dit heen?), ga ik vanmiddag mijn accountant bezoeken om de taxman tevreden te stellen. Ons gezin is eigenlijk een klein bedrijfje waar ik CEO van ben (eigenlijk meer CFO) en Astrid de baas!