Alle ballen uh.. catchers en pitchers verzamelen

Zodra we dat horen gaat het bloed sneller stromen.clip_image001

A’s pitchers/catchers report day

De boys of summer gaan er binnenkort weer tegenaan. Zwoele zomerse avonden in het stadium van de Oakland Athletics en heerlijk spannende wedstrijden thuis op het grote platte scherm (soms tot ongenoegen van m’n duifje). Een biertje en een hotdog of brat (wurst) mogen ook niet ontbreken. Over 5 weken dompelen Ivar en ik ons in drie dagen honkbal met de A’s in Arizona. Bonding at its finest! Over Ivar gesproken; oudste broer Rick, een aantal dagen bij ons vanwege zakelijke beslommeringen in San Jose, weet nu wat het is om een 30 jaren jonger broertje te hebben. Onze oude buurman Steve Lee had zijn Chinese hotpot meegenomen en tracteerde ons op een heerlijke Chinese maaltijd met de Hot Pot. Dit alles uit appreciatie van onze ondersteuning tijdens zijn moeizame echtscheiding (2 jaar!) en operatie.

clip_image003

Steve Lee geeft onze Spaanse uitwisseling student Jesus Jesus Herranz Herrero aanwijzingen terwijl Astrid denkt “zou dat nou wel”. Maar goed, nadat Rick tijdens ons dineetje er tussenuit geknepen was om stilletjes op z’n kamer een dutje te doen, werd hem razendsnel door Ivar een snorretje aangemeten:

clip_image004

Terwijl ik dit aan het schrijven ben schuifelt Rick naar me toe en mompelt “wraak”, terwijl ik er niets mee van doen heb. Nou ja, behalve het maken van de foto dan. Nog sneller ging ons bloed stromen nadat we via teletekst vernamen dat “ons” Sparta Volendam uit met 4 – 1 verslagen had en achtervolger MVV met 3 – 1 over de knie was gegaan bij en in Almere. Gaan “we” dan in het jaar van ons 125-jarig bestaan promoveren naar de Ere Divisie? Huize Laanen zal dan een dagje gesloten zijn wegens uitbundige en onstuimig viergedrag!

clip_image005

Sequester is momenteel het strijdtoneel waar republikeinen en democraten elkaar nu weer over in de haren vliegen. Het betekent snijden over de breedte in alle overheidsuitgaven. Dit wordt er over geschreven:

clip_image006


Sequester and public opinion? Advantage Obama.

With just days until the ‘sequester’ and its automatic spending cuts kicks in, President Obama seems to have the advantage with high poll ratings and a message seen as more compelling.

By Brad Knickerbocker, Staff writer / February 23, 2013

clip_image007

President Barack Obama speaks about the sequester as he stands with emergency responders, a group of workers the White House says could be affected if state and local governments lose federal money as a result of budget cuts.

Charles Dharapak/AP

RECOMMENDED: Sequester 101: What happens if $85 billion in cuts hit on March 1

Polls and pundits aren’t everything, of course. Most Americans this weekend likely are far more interested in Sunday night’s Oscar extravaganza.

And most would likely agree with Atlantic associate editor Matthew O’Brien when he writes – with as much truth as irony – on the magazine’s web site: “There is nothing more tedious in the world today than the sequester. The word itself sounds like a prescription sleeping aid.” There is, after all the gnashing of teeth over the “fiscal cliff” last month, a bit of “The Boy Who Cried Wolf” here for most people.

Still, if the sequester kicks in, thousands of federal workers could be furloughed, some national park programs could be curtailed, and things could be “very painful for the flying public,” as Transportation Secretary Ray LaHood warned Friday.

Ofschoon het hier met de maand beter wordt, ziet men toch kans om keer op keer weer een kink in de kabel te creeren. Is dat de vloek van het twee partijen stelsel? “Zeg jij zwart, zeg ik wit”, ongeacht hoe ik er persoonlijk over denk, uiteindelijk wil ik weer herkozen worden is veelal het platbodem denken van de gemiddelde Amerikaanse senator of afgevaardigde. En natuurlijk niet vergeten de sloten geld die zij van belangengroeperingen opslurpen.

clip_image009

Vanavond ga ik maar eens een rondje chardonnay sequesteren (dacht ‘t niet!).