Schrijversblok? Dacht ‘t niet!

Gebrek aan inspiratie of de angst voor de witte bladzijde, zo wordt schrijversblok omschreven. Iets dergelijks overviel mij deze week, hoewel er dan toch weer iets voorvalt wat in de schoot geworpen wordt en anderen blij maakt! Daarnaast had ik een TV sportverslaggevalletje waar ik me echt over op kan winden. Astrid zegt dan: “het is maar een spelletje” en Kaj en Ivar trekken zich terug aan de andere kant van de bank om aan mijn geschimp te ontsnappen. Terug naar mijn schootgevalletje; donderdagmorgen ontvang ik een direkte boodschap via facebook van een voormalige kamergenoot van Bo-Peter:

· clip_image00111:48am John Holzinger

Mr. Laanen,

It’s John, Bo’s old roommate. I found 5 or 6 stolen bags outside my house that belong to a family from the Netherlands. I have 4 of their passports and all their belongings. It seems that mostly everything of value was stolen. But obviously they want all there belongings back. I dont know what to do. I emailed them, and was wondering if you could help at all.

· In korte bewoordingen heb ik reeds wat op de diverse media gemeld, maar het ging zo: de familie had de auto eventjes onbewaakt gelaten met hun spulletjes in het volle zicht……in Oakland! Hallo! Dan staat er bijna met chocoladeletters op al die spullen: “neem me mee, neem me mee”. En dat gebeurde dan ook, raampje ingetikt, spulletjes weg. Dieven gaan er vandoor en gooien alles wat ze niet kunnen gebruiken in Berkeley uit hun auto, in de portiek van Bo-Peter’s voormalige kamergenoot, die mij dus van diens Berkeley tijd kent.Ik naar de paspoortafdeling (oneerbiedig) en vraag of de familie zo-en-zo zich gemeld heeft. Nee dus. Hopelijk is er niets ergers aan de hand flitst het door m’n hoofd. Ik meld me terug bij John: clip_image002 12:22pm Peter Laanen

Hi John, One of my colleagues of the passport department, Marco van Vemden, will be in touch with you to make sure all goes according to the rules. (What do I know?). Thank you in the name of the Zo-en-zo family!

Na de lunch loop ik op straat tegen Marco aan die me zegt dat de familie zich gemeld heeft en dat hij me een e-mail gestuurd heeft:

2013/7/25 Vemden, Marco-van:

Pedro, Prima actie! Heb zojuist mevrouw Zo-en-zo gesproken. Ze zijn vanmorgen bestolen en zijn nog in Oakland. Ze gaan zo met John bellen om de pick-up te regelen. Ze kon me wel zoenen …

Ho, ho, wacht even, reageer ik, wie verdient die zoenen?

Terug naar John: “is het gelukt?”

· clip_image001[1]1:36pm John Holzinger

I got a hold of the family and they just dropped by to pick up their things. Very nice folks, everything worked out. Thanks for all the help!

Binnen 2 uur een familie weer dolblij gemaakt, hetgeen ik ook terugschrijf aan Marco:

From: Peter Laanen <peter@nbso-california.com>

Date: 2013/7/25

Subject: Re: Familie Zo-en-zo

To: "Vemden, Marco-van"

Alle spullen inmiddels opgehaald.

We kunnen weer tevreden op onze witte paarden de zonsondergang tegemoet rijden!

En dan kan je tevreden constateren dat je bestaat en het er niet toe doet hoe deze tragi-komedie zich kon ontwikkelen tot een happy end! Na al deze avonturen ontspon er zich een discussie op het consulaat die er tot leidde dat ik stelde dat ik op m’n 17e even slank was als Ivar. Dat laatste werd zeer in twijfel getrokken. Okay; hier het bewijs jullie ongelovigen:

clip_image004

Kralingsche Plas, Rotterdam in het Jaar des Heeren 1963. Wat een joch he?! Nu ik dit allemaal opgeschreven heb, heb ik geen zin meer om dat over-positieve gedoe van onze sportcommentatoren aan te kaarten (komt nog), hoewel ik van de week dacht, na de blown save van onze closer Balfour; “waar is Theo Reitsma wanneer je hem nodig hebt?!” Ik sluit dit keer af met een facebookmelding van m’n goede oude makker Theo van der Linden die zich liet fotograferen op de cover van ‘Senior en Scooter’:

clip_image006

Nou, dat heeft hij geweten! Zodanig zelfs dat hij hevig ontkennend het volgende op facebook aantekende:

1. clip_image007Theo van der Linden

Yesterday

Even voor alle duidelijkheid:
Ik heb nog nooit bingo gespeeld in mijn leven.
Ik zal nooit een Rijncruise maken.
Ik zal mijn leven lang een rocker blijven.
Ik zal nooit en te nimmer een 55-plus beurs bezoeken.
Ik zal nooit een geruit overhemd dragen.
Ik zal nooit een concert van André Rieu bezoeken.
Ik blijf de mouwen van mijn T-shirts afknippen.
En het blad ‘Senior en scooter’ bestaat niet.

Wie zegt nou dat facebook’s demografie qua leeftijd omhoog gaat?!

Speciaal voor Theo: Ouwe Lullen Moeten Weg!

Thumbnail

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=jwonxZQwtnA